Başkanla rektör kavga etti, kampüs çöplüğe döndü

Çankırı Belediye Başkanı ile Karatekin Üniversitesi Rektörü arasındaki gerginlik, Uluyazı Kampüsü'nde çöp yığını oluşmasına neden oldu.

Başkanla rektör kavga etti, kampüs çöplüğe döndü
Başkanla rektör kavga etti, kampüs çöplüğe döndü
GİRİŞ 14.11.2014 09:32 GÜNCELLEME 14.11.2014 09:32

Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, üniversiteye ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bir çok kurumun ağaç verdiğini, en az desteği ise Çankırı Belediyesi'nden gördüklerini açıklamıştı. Bundan dolayı kırgın olduğunu belirten Savaş, Çankırı Belediyesi'nin sadece 2 ağaç verdiğini öne sürmüştü. 

    Belediye Başkanı İrfan Dinç ise düzenlediği basın toplantısında, "Rektör çıkıyor ‘belediye bana ağaç vermedi’ diyor. Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü değil ki. Biz parklarda ne kadar ağaç ihtiyacımız varsa alıyor, dikiyoruz. Ben şimdi 10 ağaç versem gidip 10 ağaç daha almak zorundayım. ‘Belediye bana ağaç vermedi’ diyor. Şuna bak ya. Sanki fidanlık bedava veriyor. Herkesin gözü belediyede. ‘Belediye versin, belediye alsın’. Böyle bir şey yok kardeşim. Kim nerede ne isteyeceğini, ağırlığını bilecek. Böyle hafiflik olmaz. Belediye başkanına kafa tutuyor. Hadi oradan. Buraya üniversiteyi kuran siyasi iradedir. Siyasi iradeyi tanımayanı tanımıyoruz. Bir rektör milletvekiline kafa tutamaz. Belediye başkanı ile ilgili problemin varsa açarsın telefonu konuşursun. Bilim adamlığının ağırlığı bunu gerektirir. Basını topla, ‘belediye bana ağaç vermedi’. Bir rektörün söyleyeceği şey değil. Biz bu şehre daha fazla nasıl hizmet yaparız ona bakıyoruz. Ahmet’le, Mehmet’le, rektörle mektörle benim işim olmaz. Herkes işine baksın.” ifadelerini kullanmıştı.

    İddiaya göre bu açıklamalardan sonra rektör ile belediye başkanı arasında bir gerginlik oluştu. Bu gerginlik üniversitede işlerin aksamasına sebebiyet verdi. 

    İsmini vermek istemeyen öğrenciler, “Burada çöpler üç dört gündür alınmıyor. Mikrop yuvasına dönmesini mi bekliyorlar? Her an bir hastalık olabilir. Tam bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Bir an önce çöplerin alınmasını istiyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

    Konuyla alakalı konuşmaktan çekinen üniversite yetkilileri, iletişime geçtikleri valiliğin gün içerisinde çöpleri toplatacağını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti