İstanbul hava durumu, kar ne zaman yağacak?

Pastırma sıcakları artık gidiyor. Meteoroloji uyardı. İşte İstanbul hava durumu

İstanbul hava durumu, kar ne zaman yağacak?
İstanbul hava durumu, kar ne zaman yağacak?
GİRİŞ 14.11.2014 11:18 GÜNCELLEME 14.11.2014 11:19

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın. Meteoroloji yetkilileri uyardı. İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek. 

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Yaklaşık 10 gündür devam eden pastırma sıcakları yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bıraktı. Hafta sonu yer yer yağışların görüleceği, İstanbul'da sıcaklığı 16 dereceye düşeceği bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada,"Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in güneybatı kesimleri ile Aydın'ın kıyı ilçeleri'nde kuvvetli, Muğla ve Antalya il merkezleri ile Muğla'nın kıyı, Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor." denildi.

AYDIN VE İZMİR'E ÇOK ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI 
 

İzmir ve Aydın'ın bazı ilçeleri için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun güneybatı kesimlerindeki yağış, bugünden itibaren İzmir'in güneybatı ilçeleri olan Güzelyalı, Bornova, Kemalpaşa, Bayındır, Gaziemir, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Buca, Menderes, Urla, Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Tire'de etkili olacak. İzmir'in Selçuk, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Torbalı gibi doğu ilçelerinde sağanak yağış görülecek.

Ayrıca, Aydın'da Didim ve çevresinde 100 kilo ve üstü, Aydın Merkez, Söke, Koçarlı, Karpuzlu, İncirliova ve Germencik çevrelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaş ve ilgililerin yağış konusunda dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar