Suriyeli sığınmacı çocuk müzik dehası çıktı

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıktan Bursa'ya gelen 16 yaşındaki Tambi Asaad'ın öyküsü film senaryolarını aratmadı.

GİRİŞ 14.11.2014 11:29 GÜNCELLEME 14.11.2014 13:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bursa'da geçen yıl gezerken gördüğü müzik merkezine giren Asaad'ın yeteneğini piyano öğretmeni Rus Elena Yudina keşfetti. Bir yıllık eğitimin ardından, kendisinden 10 yıl önce müziğe başlayan yaşıtlarıyla Moskova ve St Petersburg'daki uluslararası yarışmalarda piyano çalan Asaad birinci oldu. New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubroya'dan da övgüler alan Tambi'nin hedefi, eğitimini ABD'de sürdürmek.

100 MİLYONDA BİR RASTLANACAK BİR YETENEK

Merkezdeki kısa süren eğitimi ile 10 yıllık müzik eğitimi bilgisine ulaşan Tambi, New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya tarafından 11 Mayıs 2014’de İstanbul’da dinlendi. Tambi’yi ’inanılmaz bir yetenek’ olarak tanımlayan Tamara Poddubnaya, New York Konservatuarı’na almak istediğini belirtti.

Ancak Tambi’nin uluslararası derecelere sahip olması gerektiğini söyleyen Tamara Poddubnaya, bu konuda yardımcı olacağı sözünü de verdi. İyi bir lise eğitimi alması gereken Tambi’yi, Bursa’daki Özel Şahinkaya Koleji de üç yıl yüzde 100 burslu olarak kabul etti. Tambi’nin müziğin yanı sıra, başta İngilizce ve matematik olmak üzere bütün derslerinin mükemmel olduğu bildirildi.

MOSKOVA’DA İLK BİRİNCİLİK

Tambi’nin uluslararası derece elde etmesi için Akademix Güzel Sanatlar Merkezi ve piyano öğretmeni Elena Yudina Çekiç dünyada yapılmakta olan prestijli piyano festival ve yarışmalarını araştırmaya başladı. Hazırlanan program çerçevesinde önce Moskova’da düzenlenen Planeta Talantov yarışmaya katılan Tambi, alt kategoride üç kişi, üst kategoride üç kişi ve en üst kategori olan Grand Prıx’te üç kişinin dereceye girdiği yarışmada 100 tam puan alarak 10- 15 yıl piyano eğitimi alan yarışmacıları geride bırakarak Grand Prıx’i almaya hak kazandı. Moskova üniversiteleri profesörlerinden oluşan jüri, Tambi’nin muhteşem bir müzik dehası olduğu yorumunu yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Suriye den gelen mültecilere T.C. kimligi verilip nüfusumuza katmaliyiz. Bu kadar insani bebekten bu yaslara kadar büyütmeye hic gerek yok. RTE nin temennisi olan 3 cocugu, 2 ye indirmesi her sorunu halledecektir.
    Cevapla
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    2 milyon Suriyeli içinde daha ne müzik dehası olanlar, ne satısal zekalar, ne sözel dahiler vardır kim bilir. Ama biz kendi ülkemizdekileri bulup kullanamıyoruz ki...
    Cevapla
  • Esin 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkçeyide ne güzel öğrenmiş maşallah yahu :)
    Cevapla
  • apsni 9 yıl önce Şikayet Et
    Gencin yüzünden,gözlerinden,gayet Efendi tavirlarindan belli,ya abhazdir ya Adige.
    Cevapla
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    oradan kaçan zengin aile çocuklarından biri....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor