Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay Azerbaycan'da

Orgeneral Atay, Savunma Bakanı Hasanov ve Sınır Hizmetleri Komutanı Guliyev ile görüştü

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay Azerbaycan'da
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay Azerbaycan'da
GİRİŞ 14.11.2014 12:36 GÜNCELLEME 14.11.2014 12:36

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov ve Sınır Hizmetleri Komutanı Korgeneral Elçin Guliyev ile görüştü.

Atay'ı bakanlıkta ağırlayan Hasanov, görüşmede, Azerbaycan-Türkiye askeri ilişkilerinin devamlı büyüdüğünü, stratejik ortaklık ve kardeşlik temelinde kurulan bu ilişkilerin daimi olduğunu söyledi.

Orgeneral Atay'ı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgilendiren Hasanov, Yukarı Karabağ sorununun bölgenin istikrarı için tehlike oluşturduğunu, sorunun uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesini istediklerini belirtti.

Atay ise kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkürlerini ileterek, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin tarihi köklere dayandığını, kardeşlik içerisinde olan iki ülkenin aynı zamanda birbiri için önemli ortak olduğunu ifade etti.

Atay-Guliyev görüşmesi -

Orgeneral Atay, daha sonra Devlet Sınır Hizmetleri Komutanlığı'nda Korgeneral Elçin Guliyev tarafından askeri törenle karşılandı.

İkili arasında yapılan görüşmede konuşan Guliyev, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiğini hatırlatarak, ülkenin sınır korumasının gelişimi için Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşılıklı ilişkilerin kendileri açısından önem arz ettiğini bildirdi.

Görüşmede, Yukarı Karabağ sorunu, Azerbaycan-İran sınırının 132 kilometresinin Ermeni işgali altında olması ve bu bölgelerde yapılan kaçakçılık, Azerbaycan sınır muhafızlarının durumu ve benzer konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi