Marmaris'teki şiddetli yağış

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te 24 saatte metrekareye düşen 244 kilogram yağışın ardından denize akan çamurlu su nedeniyle kıyı kesimler kızıla boyandı

Marmaris'teki şiddetli yağış
Marmaris'teki şiddetli yağış
GİRİŞ 14.11.2014 15:52 GÜNCELLEME 14.11.2014 15:52

Metrekareye 24 saatte yaklaşık çeyrek ton yağışın düştüğü Marmaris'te, dağlardan gelen çamur tabakası denizin üstünü kapladı, sel suları nedeniyle sahilde derin yarıklar oluştu.

Turistik ilçede dün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman sağanağa dönüşen yağışın ardından öğlen saatlerinde güneş yeniden yüzünü gösterdi. İlçe aynı gün içerisinde adeta iki mevsimi bir arada yaşadı.

Öğleden sonra bahardan kalma bir gün yaşanan Marmaris'te hava sıcaklığı 20 dereceyi buldu.

Hayatın normale dönmesiyle birlikte vatandaşlar ve belediye ekipleri, sağanağın neden olduğu hasarın izlerini silmek için çalışmalara başladı. Esnaf, iş yerlerine dolan su ve çamurları temizlerken, belediye görevlileri ise ana caddeler ve Halk Plajı'nda çalışma yaptı. Görevliler yağmur sularının getirdiği ve sahili kaplayan atıkları bir araya topladıktan sonra çöp aracına yükleyip katı atık depolama tesisine gönderdi.

Yaz aylarında binlerce turistin güneşlenip denize girdiği sahilde sel suları nedeniyle yarıklar oluştu. Yarıklar nedeniyle çok sayıda altyapı borusu yüzeye çıktı.

Deniz kızıla boyandı

Kanallardan akan yağmur suları, dağlardan sürüklediği toprağı da beraberinde getirdi. Yağışın durmasıyla birlikte sahile giden vatandaşlar denizin üzerini kaplayan çamur tabakasıyla karşılaştı. Kıyı kesimler, erozyon dolayısıyla gelen toprakla kızıl renge büründü. Yağmur suyu kanallarından denize çamurlu suyun akmaya devam ettiği gözlendi. Atatürk Caddesi'ndeki kanalizasyon kanalı kapaklarından gün boyunca suların taşmaya devam ettiği dikkati çekti.

Metrekareye çeyrek ton yağış

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü, ilçede 24 saat içerisinde metrekareye 244 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. 244 kilogramlık yağışın 1992 yılındaki 466 kilogramdan sonra son 22 yılın en yüksek miktarı olduğu kaydedildi.

Bu arada, Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris İtfaiye Amirliğine, su baskınları sebebiyle 33 başvuru yapıldığı öğrenildi. Yeşilbelde Mahallesi ile Ayın Koyu mevkisi arasındaki bir köprünün yıkıldığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi