Emekli öğretmenden 60 derslikli okul

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde emekli öğretmen, başkanı olduğu dernek ve devlet desteğiyle ilçeye 60 derslikli, kentin en büyük okulunu yaptıracak

Emekli öğretmenden 60 derslikli okul
Emekli öğretmenden 60 derslikli okul
GİRİŞ 14.11.2014 18:57 GÜNCELLEME 14.11.2014 18:57

Elbistan ilçesinde, emekli öğretmen Mehmet Karaman, başkanı olduğu dernek ve devlet desteğiyle kentin en büyük okulunu ve 250 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunu ilçesine yaptıracak.

Elbistan Öğrencilerini Okutma ve Yardımlaşma Derneği'nin projesiyle ilçenin Taşfırın Mahallesi'nde 15 dönümlük arazi üzerine yaptırılacak 60 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 250 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu için Kahramanmaraş Valiliği'nde töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, valilik toplantı salonunda yapılan protokolde, Elbistan'ın bu konudaki iradesini ve hayırseverliğini kutladığını, fikir yürüten dernek yöneticilerini de tebrik ettiğini belirtti.

Projeye 4 milyon lira devlet desteğinin bulunduğunu belirten Güvençer, okulu yaptıracak derneğin bünyesinde bulunan bir arsanın da satışından elde edilecek gelirin projede kullanılacağını söyledi.

Kahramanmaraş'ın övünülecek çok şeyinin bulunduğunu dile getiren Güvençer, şunları kaydetti:

"Artık o övünülecek şeylere özellikle eğitim sektöründe katkılarını esirgemeyen hayırseverlerimiz eklenmiş durumda. Kentte hayırsever-devlet işbirliğiyle bin 4 derslik kazandırılmış durumda. Reel karşılığı 3 milyon lira olarak ifade ediliyor ama bence bu büyük ruhluluğun ve katkının maddi karşılığı öyle yüz binlerle milyonlarla değerlendirilebilir gibi değil. Son birkaç yıla özellikle hayırseverimizin çocuklarımıza okul kazandırmasındaki gönüllü gayreti son derece duygulandırıcıdır. 170 derslik tamamladık, bir 170 derslik daha tamamlanmak üzere. Bu gayretler önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde de devam edecek."

Kentin en büyük okulu

Dernek Başkanı Mehmet Karaman ise ilçede okuduğu ve öğretmenlik yaptığı İmam Hatip Lisesinden dahan büyüğünü inşa ederek gelecek nesillere kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Karaman, 60 derslikli projenin kentteki okullar arasında da en büyüğü olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"İmam Hatip Lisesinde okudum ve buralarda öğretmenlik yaptım. Öğrencilik ve öğretmenlik yıllarımda genelde okullarımız halkımız tarafından yaptırılıyordu. Plansız ve projesiz okullardı. İyi bir eğitim ortamı olabilmesi için fiziki ortamın iyi olması gerektiğini biliyoruz. Biz bunların neticesinde iyi bir niyetle Elbistan'a tam teşekküllü bir okul yaptırmak istedik. Halis niyetle yola çıktık. Bizim bu projemize toplumun bütün kesimlerden yardım ve destek geldi. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından, Vali Mustafa Hakan Güvençer,Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal ve dernek başkanı Mehmet Karaman tarafından 60 derslikli okulun protokolü imzalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"