Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Çorum'da:

"Hedefimiz; Allah nasip ederse Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunlukla iktidara gelmek, Türkiye'nin, siyasal sistemin uzun yıllardır birikmiş tortularını bütünüyle temizlemek ve yeni Türkiye’nin hukuki altyapısını tamamlayarak yeni bir döneme doğru gitmektir"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Çorum'da:
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Çorum'da:
GİRİŞ 14.11.2014 19:26 GÜNCELLEME 14.11.2014 19:26

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2015 genel seçimleriyle ilgili, "Hedefimiz; Allah nasip ederse anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla iktidara gelmek, Türkiye'nin, siyasal sistemin uzun yıllardır birikmiş tortularını bütünüyle temizlemek ve yeni Türkiye’nin hukuki altyapısını tamamlayarak yeni bir döneme doğru gitmektir" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Çorum'da bulunan Kurtulmuş, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarının, Türkiye ekonomisinin durumuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de cari açığın düştüğünü, bunun da sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye, daha çok üreten, daha çok ihracat yapan, daha çok istihdam üreten bir ekonomik modeli inşallah önümüzdeki 9-10 yıllık sürede uygulayacaktır. Dolayısıyla 12 yılda gelinen başarı makro dengelerin kurulması bakımından önemliydi. Şimdi bunu mikro başarılarla süslendirme, taçlandırma ve kalıcı hale getirme dönemidir" dedi.

Hükümet olarak elini taşın altına koyan herkese ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Kim taş taş üstüne koyuyorsa, kim Türkiye'nin ileri gitmesi için üretimi artıracak çabanın içerisindeyse biz de hükümet olarak inşallah önünü açacağız. Bu çerçevede Türkiye ekonomisi faz değiştirerek doğru bir istikamette yoluna devam edecek. Bunun sonucunda da ihracat artacaktır. İhracat, ithalat dengesi önemli meselelerimizden birisidir. Cari açık gibi temel sorunlarımızdan birisi inşallah iyileşme gösterecektir. Önümüzdeki 10 yıl kalıcı, güçlü, köklü bir Türkiye ekonomisinin inşası dönemidir. İnşallah bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz."

"Türkiye Allah'ın izniyle doğru istikamette yön alıyor"

Kurtulmuş, daha sonra Çorum Belediyesine giderek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Kurtulmuş, yaklaşan genel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Milletle devletin uyuşamadığı, anlaşamadığı, devletin millete tepeden baktığı, halkın her anlamda önünün kesildiği dönemlerin artık geride kaldığının altını çizen Kurtulmuş, yeni Türkiye’yi kurma istikametinde önemli adımlar attıklarını ve önemli dar geçitleri geride bıraktıklarını söyledi.

Türkiye'nin sıkıntılı süreçlerden geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Atalarımız, analarımız, babalarımız çok sıkıntılı dönemlerden geçti ama o sıkıntılı dönemler artık geride kaldı. Gelinen yolda emeği bulunan herkesi de hayırla yadediyoruz. Bu milletin topyekun 150 yıldır vermiş olduğu büyük bir mücadelenin sonucudur. Bu millet 150 yıllık derin uykusundan uyandı, ayakları üzerinde dikilmeye başladı ve Türkiye Allah'ın izniyle doğru istikamette yön alıyor. Her gün adımlarını hızlandırarak yoluna devam ediyor."

Gelecek yıl yapılacak milletvekili seçimlerinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Daha önce 'önümüzdeki 3 seçim önemlidir’ diyorduk. Bunlardan ilki 30 Mart’taki seçimlerdi. Seçim öncesinden nice kumpasların kurulduğunu, nice beklemediğimiz tehditlerle Türkiye’nin karşı karşıya kaldığını hep birlikte yaşamış olduk. Milletimiz 30 Mart'ta tüm bu komplolara karşı cevabını verdi ve sandıktan büyük bir başarıyla çıktık. Çok şükür Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Allah umduğumuz güzelliklere ulaştırdı. AK Parti’nin kurucu genel başkanı, bu siyasi hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçildi. Bu da ikinci ve çok önemli bir adımdı."

Önlerinde gelecek yıl yapılacak genel seçimlerin bulunduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Şimdi önümüzde üçüncü yol ayrımı var. Bu seçimlerde hedefimiz; Allah nasip ederse Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunlukla iktidara gelmek, Türkiye'nin siyasal sisteminin uzun yıllardır birikmiş tortularını bütünüyle temizlemek ve yeni Türkiye'nin hukuki altyapısını tamamlayarak yeni bir döneme doğru gitmektir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!