Manavgat Atatürk Kültür Merkezi açıldı

Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katıldığı törenle açıldı

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi açıldı
Manavgat Atatürk Kültür Merkezi açıldı
GİRİŞ 14.11.2014 21:57 GÜNCELLEME 14.11.2014 21:57

Manavgat Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Aralık ayında temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Baykal, açılışta yaptığı konuşmada, merkezin Antalya'nın merkez ilçeleri haricinde hiçbir ilçede olmadığını belirterek, "Hatta şunu söyleyebilirim, böyle bir tesis Türkiye'nin birçok ilinde bile yok. Böyle bir yatırımı Manavgat'a kazandırdığı için Şükrü Sözen'i tebrik ediyorum" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de kültür merkezi inşaatının 11 ayda tamamlandığını, Manavgat'a böyle bir yatırım kazandırmaktan memnun olduklarını, bundan sonra da Manavgat için çalışacaklarını söyledi.

Açılışta, fotoğraf sanatçısı Tevfik Köymen'in fotoğraf, Nermin Alat'ın resim sergileri sanatseverlerle buluşurken, Antalya Oda Orkestrası ve sanatçı Kubat, konser verdi.

Açılışa Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, siyasi partilerin ilçe başkanları, meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi, 36 bin 359 metrekarelik alanda 5 bin 576 metrekare alan üzerine inşa edildi. 7 bin 306 metrekarelik spor tesisi, 510 kişilik ve 60 kişilik olmak üzere 2 toplantı salonu, 600 kişilik tiyatro salonunun bulunduğu merkezde, sivil toplum kuruluşlarına ait ofisler, bir spor hizmet binası, iki tenis kortu, bir skateboard alanı, 7 delikli mini golf alanı, basketbol ve voleybol alanı, 325 metrekarelik müzik ritmli su gösterisi havuzu, kafeterya, çocuk oyun grupları, kayar led ekran ve saat kulesi de yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!