Çorum'daki yangın

Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ederken, Vali Yardımcısı Bolat, köyde incelemelerde bulundu

Çorum'daki yangın
Çorum'daki yangın
GİRİŞ 15.11.2014 06:34 GÜNCELLEME 15.11.2014 06:34

Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ederken, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat köyde incelemelerde bulundu.

Bolat, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 120 haneli Çukuröz köyünde imam lojmanında çıkan yangının kısa sürede büyüyerek çevresindeki evlere sıçradığını söyledi. Aralarında köy konağının da bulunduğu 29 evin tamamen yandığını ifade eden Bolat, tek tesellinin can kaybı ve yaralanma yaşanmaması olduğunu dile getirdi.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini, yangında mağdur vatandaşlar için Türk Kızılayı Derneği'nin bölgeye çadır sevk ettiğini vurgulayan Bolat, "Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir" dedi.

Yangının çıkış kaynağıyla ilgili raporun kendisine ulaşmadığını ifade eden Bolat, "Yangının kaynağıyla ilgili tam rapor çıkmadığı için net birşey söyleyemeyiz, teknik bir konu. Görünüşte hayvan telefi yok ama bazı arkadaşlarımız enkaz altında olabileceğini tahmin ediyor. Evlerin bir çoğunun altı hem odun deposu hem de ahır olarak kullanılıyor. Çoğu hayvanların bulundukları yerden dışarı çıkartıldıkları ifade edildi. Şuan herhangi bir hayvan telefine de rastlamadık" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi