Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Samsun'da yürüyüşe katıldı

Bakan Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Samsun'da yürüyüşe katıldı
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Samsun'da yürüyüşe katıldı
GİRİŞ 15.11.2014 10:45 GÜNCELLEME 15.11.2014 10:45

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ''Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü''ne katıldı.

Sevgi Gölü önünde başlayan ve sahil yolunda devam iki kilometrelik yürüyüşte, Müezzinoğlu'na Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sporcular ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Müezzinoğlu, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme ve hareket etmenin çok önemli olduğunu söyledi.

"Bugün dünyanın en çok problem yaşadığı ölüm nedenlerinden kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve kronik hastalıkları önleyen en önemli üç nedenden biri sağlıklı beslenme, ikincisi yaşam, üçüncüsü de kötü alışkanlıklardan yani sigara ve alkolden uzak durmaktır" diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Biz, yaşam kültürümüze sağlıklı beslenmeyi ve hareketi koyabilirsek kronik hastalıklardan, kanserden ve kardiyovasküler hastalıklardan büyük oranda kendimizi korumuş oluruz. Geçtiğimiz hafta Dünya Dibayet Günü'ydü. Obez olan vatandaşlarımız kilosunu yüzde 5 azalttığında diyabete yakalanma ihtimali yüzde 45 azalabiliyor. Fazla kilo ve obezite büyük oranda hipertansiyon, kalp hastalıkları gibi hastalıkların da ana nedenleri arasında yer alıyor. O nedenle Sağlık Bakanlığı olarak 2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareket yılı ilan ettik. Her cumartesi illerimizde halk sağlığı müdürlüklerimiz ve valiliklerimizin koordinasyonunda vatandaşlarımızla sabah yürüyüşleri düzenliyoruz. İnsanlarımız, kendilerine değer vermeli. Sağlıklı bir yaşamı sevdikleriyle sürdürsünler. Sağlıklı beslenmeye ve harekete önem versinler.

Günde yarım saati kendilerine ayırsınlar, sonrasını sevdiklerine. Hasta olup olup, iyi olma hayali kurmaktansa, sağlıklı yaşamı hep birlikte sürdürmek, en doğrusu ve en güzelidir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak