Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Samsun'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "AK Parti olduktan sonra Türkiye'de artık hiç bir şey onların istediği gibi olmayacak. Bu millete borcumuz var. Bu millete yakışan bir anayasayı yapmak, bu milletin bize yüklediği bir sorumluluktur" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Samsun'da
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Samsun'da
GİRİŞ 15.11.2014 17:04 GÜNCELLEME 15.11.2014 17:04

Bakan Müezzinoğlu, bir dizi inceleme ve ziyaret için geldiği Samsun'da partisinin bir düğün salonunda düzenlediği Atakum İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ne katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkenin yarınlarının bugünlerden daha iyi olacağını söyledi.

Milletin iktidarının asla tükenmeyeceğini, AK Parti iktidarının asla yıpranmayacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Ben değil millet, partililerim değil millet, ülkem, bölgem, Samsun, Atakum demeye devam ettiğimiz sürece, merkeze kendimiz dışındaki bize güvenenlere bize inananlara verdiğimiz sözdeki samimiyeti tuttuğumuz sürece hiç tereddütünüz olmasın ki gelecek nesillerimiz de AK Parti iktidarıyla devam edecek, bizim temsilciliğimizi onlar yapacak" dedi.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülke 10 yıl önce hayal edemediklerini bugün yaşıyor. Bugün 10 yıl önce milletin hayal edemediklerini yaşatan biziz. Ama milletin desteğiyle, arkamızda durmasıyla, bizi baş tacı etmesiyle yaşatıyoruz. Ama baş tacı etmesiyle bir şey daha var. Bu ülkede hayal edilmeyenleri Cumhuriyet Halk Partililere de biz yaşatıyoruz, Milliyetçi Hareket Partililere de biz yaşatıyoruz, şu veya bu partililere de biz yaşatıyoruz. Onların hayal edemeyeceği yolları, havaalanlarını, ileri gelişmeleri ve teknolojileri, sağlık hizmetlerini de biz getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü biz milletin partisiyiz, çünkü bizim onlara da hizmet etmek gibi bir görevimiz, sorumluluğumuz var. Dolayısı ile samimiyetimizi ve gayretimizi her geçen gün daha güçlü şekilde devam ettirmeliyiz."

"Millet ne derse o oldu"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye millete genç bir cumhuriyet miras bıraktığını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu miras bırakılmadan önce ilk adımı 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan atmış. Dört bir tarafından kuşatılmış bir ülke ve işgal edilmiş topraklarımıza karşı Atatürk diyor ki, 'Ben bu ülkenin bağımsızlık mücadelesini, ya istiklal ya ölüm diyerek milletimle beraber vereceğim' diyor. Çok değil, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a, Erzurum'a, Sivas Kongrelerine giderken, bir yıl sonra 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni topluyor ve diyor ki, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Ben bazen diyorum ki, 'ey sahte Atatürkçüler, ey Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatanlar, ey Atatürk'ün gölgesinden geçinenler, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Neden milletle beraber olmuyorsunuz, derdini paylaşmıyorsunuz, halkla beraber olmuyorsunuz? Milletin ümüğünü sıkanların yanında ve arkasında oluyorsunuz, darbelere alkış tutuyorsunuz, milli iradenin hak ve hukukuna 60 yıldır yapılan müdahalelere seyirci kaldınız veya alkış tuttunuz, destek oldunuz.' Atatürk'ün bize bıraktığı genç bir cumhuriyet. Ama 2 tane de vasiyet cümleler var.

Bunlardan birisi az önce söylediğim gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Ve milletin olacaktır. Onun için AK Parti geldiği günden beri hep o cümlenin temel ve öz temsilcisi oldu. Milli iradenin hak ve hukukuna dokundurtmam' dedi. Ay ışığı, Sarıkız, Balyoz, Danıştay, kapatma davaları, cumhurbaşkanı seçemezsin senaryoları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni toplayamazsın gibi hukuk ucubelerini bu millete yaşatmak isteyenlerin karşısında AK Parti'nin duruşu millet ne derse o olacaktır cümlesi ve millet ne derse o oldu, Recep Tayyip Erdoğan, cumhurumuzun başkanı oldu. Onlar kapalı kapılar arkasında 'cumhurun başkanını ben tayin ederim'e alıştılar. Cumhur bilmez, cumhur anlamaz, cumhurun aklı ermez, cumhura bir sürü hakaret yaparak cumhuriyet dediler veya cumhurbaşkanını 'biz belirleriz' dediler. Hayır, egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, sandık milli irade ise sandığın hak ve hukukuna kimse ama hiç kimse, milletten başka dokunamayacak."

Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını AK Parti ile oyunların bozulacağını ifade eden Müezzinoğlu, şunları belirtti:

"AK Parti olduktan sonra Türkiye'de artık hiç bir şey onların istediği gibi olmayacak. Bu millete borcumuz var. Bu millete yakışan bir anayasayı yapmak, bu milletin bize yüklediği bir görev ve sorumluluktur. Bir sürü tezgahlar kurdular. Bir sürü senaryolar yaptılar. Sırf AK Parti 'anayasa yapmasın' diye AK Parti'ye kapatma davası açıldı. O kapatma davasına Cumhuriyet Halk Partisi alkış tuttu. Belirli güç odakları alkış tuttu destek verdi. Bugün milli irade şarlatanlığı yapanlar veya başörtülü bacılarımızın fotoğraflarını seçim otobüslerine donatanlar. Başörtüsü sorununu 'biz çözdük' diyenler... Esasında millet bunları hiç unutmuyor."

Bakan Müezzinoğlu, millet ile yürüyen AK Parti'nin yoluna istikrarlı bir şekilde devam ettiğini, çünkü AK Parti'nin samimi olduğunu ve milletle beraber olduklarını belirterek, "Çünkü biz millet adına millettin hak ve hukukuna dokundurtmamak gibi bir samimi duruşun yani dik duruşun temsilcileriyiz. Dolayısıyla ne olur birlik ve beraberliğimize toz kondurmayalım" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Bahadır Tıbbi Aletler fabrikasını ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, programının sonunda Tekkeköy'de ki Karadeniz Balkan Buluşması toplantısına katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'