TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün:

"Suriye'deki yıkıntıların altında kalan insanlara, Somali'de açlıktan ölen insanlara yardım elini uzatamıyorsak bir yanımız eksik kalır"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün:
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün:
GİRİŞ 15.11.2014 18:14 GÜNCELLEME 15.11.2014 18:14

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Suriye'deki yıkıntıların altında kalan insanlara, Somali'de açlıktan ölen insanlara yardım elini uzatamıyorsak bir yanımız eksik kalır" dedi.

Üstün, partisinin Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü Misafir Salonu'nda gerçekleştirilen Elbistan İlçe Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti kongrelerinin kardeşlik ruhu içinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhundan herkesin ve Türkiye'nin kazandığını belirten Üstün, "Her memleketin ihtiyacı karşılanacak. Hizmet bizim işimiz ama bizim sadece idealimiz bunlar değil. Suriye'deki yıkıntıların altında kalan insanlara elimizi uzatamıyorsak, Somali'de açlıktan ölen insanlara yardım elini uzatamıyorsak bir yanımız eksik kalır" diye konuştu.

AK Parti'nin "Yeter söz de karar da milletindir" diyerek yola çıktığını anımsatan Üstün, son günlerde birazcık bu karar kısmını törpülemek isteyenlerin bulunduğunu işaret etti.

Millet iradesine vurgu yapan Üstün, şunları kaydetti:

"Biz vesayete karşı durduk. Darbe teşebbüsleri, e-muhtıralar yaşadık. Kapatma davaları ile karşı karşıya geldik. Ama sizin iradenizi yere düşürmedik. Bazıları 'biz iktidara ortak olmak istiyoruz' diyorlar. Biz onlara söylüyoruz bakın bu iş yanlış, hizmet etmek istiyorsanız işte Türkiye, hizmet edebilirsiniz. Sakın ola iktidara ortak olmaya kalkışmayın. Buna izin vermeyiz. Bunu kim yaparsa yapsın. İster adına 'paralel yapı' deyin, isterse onların yerine geçmek isteyen bazı sendikalar olsun. Hiç birine müsaade etmeyeceğiz. Sizin iradenizi Ankara'da sizden teslim aldığımız gibi koruyacağız."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ün konuşmalarının ardından, tek listeyle gidilen seçimdeki oylamanın sonucunda Yunus Kaan Kısaca, AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Kongreye, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, üyeler ve diğer ilgililer katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu