İtalya’da olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor

Cenova ve Milano’da kentlerin bazı kesimleri aşırı yağışlarla taşan nehirlerin suları altında kaldı

İtalya’da olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor
İtalya’da olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor
GİRİŞ 15.11.2014 21:10 GÜNCELLEME 15.11.2014 21:10

İtalya’nın kuzeybatısında son haftalarda görülen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Cenova ve Milano gibi kentlerde teyakkuz durumuna geçildi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Piemonte, Ligurya, Lombardiya bölgelerinde son haftalarda sıkça görülen aşırı yağış ve sonrasında oluşan taşkın, sel, heyelan gibi doğal afetlere bugün bir yenisi eklendi. Eğimli yapısı ve kent içinden geçen dere yataklarının fazlaca değiştirildiği Cenova kentinin sokakları, bugün aldığı aşırı yağışın ardından, son iki hafta içinde ikinci kez sel sularına teslim oldu.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberinde, arabasının yerini değiştirmek isteyen bir kişinin kayıp olduğu bildirilirken, Milano, Torino ve Cenova üçgenindeki demiryolu ulaşımında da çeşitli aksaklıkların yaşandığı ifade edildi.

Cenova Belediye Başkanı Marco Doria, Cenovalılar'ı çok fazla sokağa çıkmamaları konusunda uyarırken, "Durum çok zor ve ciddi. Çağrım evlerde kalınması yönünde" dedi.

Aşırı yağışlardan etkilenen ülkenin en büyük kentlerinden Milano’dan geçen Seveso Deresinin taştığı ve Niguarda semtinin sokaklarının sularla kaplandığı ifade edildi.

Piemonte Bölgesi’nin güneyinde kalan Alessandria ilinde de çok sayıda sokağın ulaşıma kapandığı ve sık olarak heyelanların yaşandığı bölgeden gelen haberler arasında yer aldı.

Toskana Bölgesi’nin genellikle en çok yağış alan kesimi olan Massa Carrara’da da, komşu bölge Ligurya’daki yağışlardan ötürü alarm verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!