Serbest bırakılan 9 Türk İstanbul'da!

Libya'nın Bingazi kenti yakınlarında 31 Ekim'de alıkonulan ve bugün serbest bırakılan 9 Türk vatandaşı, İstanbul'a geldi.

Serbest bırakılan 9 Türk İstanbul'da!
Serbest bırakılan 9 Türk İstanbul'da!
GİRİŞ 15.11.2014 21:54 GÜNCELLEME 15.11.2014 22:44

İstanbul, (DHA) LİBYA'da alıkonulan 9 Türk'ün vatandaşı 16 günlük esaretin ardından Türkiye'ye döndü. Libya'dan ayrılmak üzere  Bingazi'den Misurata'ya giderken  31 Ekim tarihinden beri bir grup asker tarafından alıkonulan  9 Türk,serbest bırakılmalarının ardından Türkiye'ye döndüler.Afriqiyah Havayolları'nın  seferiyle dün akşam saat 20:00'da La Abraq'tan İstanbul'a gelen  Mustafa Can, Ethem Yılmaz, Mehmet Nuri Sağlam, Mehmet Ali Göktaş, Erdinç Artar, Sezer Yıldırım,Hasan Aslan,İsa Altunay,Orhan Karadağ Atatürk Havalimanı'nda  Dışişleri Bakanlığı İstanbul İl Temsilciliği yetkilileri karşıladılar.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ"

 Adana'da yaşayan ve lokantada çalıştığını söyleyen  Ethem Yılmaz, “Bingazi'den Misurata'ya giderken yolda bizi askerler aldı. 12 veya 13 gün orda polis karakolunda kaldık. Bize çok iyi baktılar. Niçin alındığımızı bizde bilmiyoruz. Yanlış anlaşılmadan almış olabilirler. Daha sonra çok yardımcı oldular. Oradan bizi Libya Dışişleri bakanı ve İçişleri bakanı gelip aldı. Bütün masraflarımızı karşıladılar. 9 kişiyiz, bizim adımıza bizim için uğraşan herkese ve hükümetimize çok teşekkür ederiz" dedi.

YAŞANANLARI ANLATTI

Sezer Yıldırım, ise "Uçakla Türkiye'ye dönmek için Bingazi' den Misurata'ya  gidiyorduk.Bingazi'den  bir buçuk saat sonra  askerler  el koydu.Hapishane gibi bir yere götürdüler.14 gün orada esir kaldık. Çok şükür kötü bir muamele yapılmadı.Oradan Meriç polis karakoluna götürdüler. Bir kontrolden geçtik. Ertesi günde Libya hükümeti bize el koydu. Sağ olsunlar Türkiye'ye geldik" dedi.

ŞİKAYETLERİNİ AKTARDILAR

Bu arada işçiler kendilerine karşılayan Dışişleri Bakanlığı yetkilisine bazı şikayetlerini sözlü olarak aktardılar.  Ethem Yılmaz, "Misurata'da bizi temsil etmek için çalışan konsolosumuz var.Konsolosumuz oraya gelip bizi temsil etmesi lazım ama onu yapmadılar. Bizim kızgınlığımız sinirlendiğimiz nokta bu arkadaşında evine haber vermişler biz ilgileniyoruz. Bizden yana orada hiç kimse bulunmadı. Ve gelmedi. Üzgünlüğümüz kızgınlığımız o. Bizim Türk vatandaşı olarak bu bizim hakkımız. Bizim için orada şartlar daha iyi biz burada evimize ekmek alacak iş bulamıyoruz, bizim için orada şartlar daha iyi olduğu için orada çalışıyoruz ne olursa gelip ilgilenmeleri gerekiyordu" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!