İş kazalarını "ölen işçi"yi canlandırarak protesto ettiler

Eminönü Meydanı'ndaki eylemde iş kazaları, hayatını kaybeden bir işçinin tabuttan çıkarak hesap sormasını anlatan mizansenle protesto edildi

İş kazalarını "ölen işçi"yi canlandırarak protesto ettiler
İş kazalarını "ölen işçi"yi canlandırarak protesto ettiler
GİRİŞ 16.11.2014 17:23 GÜNCELLEME 16.11.2014 17:23

İşçi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (İşçi-Der) ile Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Taş-İş-Der) tarafından düzenlenen eylemde iş kazaları, hayatını kaybeden bir işçinin tabuttan çıkarak hesap sormasını anlatan mizansenle protesto edildi.

Eminönü Meydanı'nda, "İş Cinayetlerine Kurban Gitmek İstemiyoruz" eylemi için toplanan bir grup işçi, "Sermayeden hesabı emekçiler soracak", "İnsanca bir yaşam istiyoruz" sloganları attı.

Eylemde, bir işverenin ihale alması, daha sonra onun iş yerindeki çalışanın iş kazası sonucu hayatını kaybetmesi canlandırıldı. Daha sonra tabut ile meydana getirilen temsili işçi, bir süre sonra tabuttan çıkarak, taşeron işçilerin iş kazalarına kurban gittiğini belirtti ve işverenlerden hesap sordu.

"Kar hırsına kurban gitmek istemiyoruz", "Taşeron demek ölüm demektir" yazılı dövizler taşıyan grup, yapılan mizansenin ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık