28 evin yandığı köyde hala duman tütüyor

Çorum'un Bayat İlçesi’ne bağlı, çıkan yangında 28 evin kül olduğu Çukuröz Köyü harebeye döndü.

28 evin yandığı köyde hala duman tütüyor
28 evin yandığı köyde hala duman tütüyor
GİRİŞ 16.11.2014 17:31 GÜNCELLEME 16.11.2014 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yanan evlerin bulunduğu alandan bugün de dumanlar yükseldi. Türk Kızılayı ve AFAD tarafından evleri yanan aileler için 30 çadır kuruldu. 

Çorum’un Bayat İlçesi’ndeki 120 haneli Çukuröz Köyü’nde ögeçen cuma akşamı çıkan ve 28 evin yandığı yangın sonrasında bölgede ön hasar tespit çalışmaları yapıldı. Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, yangıda 27 evin ağır 1 evin ise hafif hasarlı olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Yangında mağdur olan 30 aile için acil yardım yapılacak. Van’dan 30 adet konteynır getirtiyoruz. Şimdilik 30 adet çadır kurduk, 2 adet tuvalet, 2 adet seyyar banyo kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bunların yanı sıra Kızılay, 20 battaniye,100 yatak yardımı yaptı. Yine vatandaşlarımızın üç öğün yemek ihtiyaçları da giderildi" dedi.



Öte yandan mağdur olanşlar için kentteki sivil toplum kuruluşları da devreye girdi. Vatandaşlara kullnılmış kıyafet ve ayakkabıyla, gıda yardımında bulunuldu. Evleri yanan aileleri köyde bulunan ve müsait olan diğer ailelerinin yanına yerleştirmeye çalıştıklarını söyleyen köy muhtarı Şerif Ceylan, "Evleri yanan vatandaşlarımız için yakacak ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Köyümüze bir çok yerden yardım geldi. Devletimiz yanımızda. Yanan evlerde oturanların çoğunda gurbette inşaat işçisi olarak çalışanlar var" diye konuştu.

Ankara’da inşaat işçisi olarak çalışan ve yangını duyduktan sonra köyüne gelen 27 yaşındaki Yahya Okumuş, ailesinin köyde yaşadığını kendisinin ise çalışmak için Ankara’ya gittiğini belirterek, "Babam beni aradı ve evimizin yandığını söyledi. Haberi alır almaz yola çıkıp geldim. Her şeyimiz kül olmuş. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu köyde yaşayanların çoğunun evindeki gençler inşaatlarda çalışmak için gurbette" dedi.



Yangında evi kül olan 52 yaşındaki 2 çocuk babası Cafer Özgen, "4-5 ev ilerideki komşumun evinin yandığını gördüm. Eşime haber verdim. Bizde yangını söndürmeye çalıştık. Ancak daha sonra alevler bizim evimize de sıçradı. Her şeyimizi kaybettik. Oğlum da Hakkari’de vatani görevini yapıyor. O da televizyonda haberlerde yangını öğrenmiş. Telaşla bize ulaşmaya çalıştı. O panik olmuş" diye konuştu. 

YORUMLAR 1
  • tedbir 9 yıl önce Şikayet Et
    maalesef yangın konusunda vatandaşımızda hiç tedbir yok,birkova su ile sönecek olan ateş büyüyüp koca bir köyü yok ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor