Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay:

"Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde gösteri ve yürüyüş kanunları nasılsa benzerini, özellikle bizim değerlerimize uyan şekliyle alın getirin"

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay:
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay:
GİRİŞ 16.11.2014 17:43 GÜNCELLEME 16.11.2014 17:43

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, iç güvenlik reformuna ilişkin, "Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde gösteri ve yürüyüş kanunları nasılsa benzerini, özellikle bizim değerlerimize uyan şekliyle alın getirin" dedi.

Turbay, Bem-Bir-Sen Kırıkkale Şubesi'nin 2. olağan genel kurulunda, iç güvenlik reformuna değindi. Suç işleyebilecek kişinin gösteri yapma hakkının olmaması gerektiğini belirten Turbay, "Böyle bir gösteri olmaz. Bir sendikacı bunu söyler mi, ben söylüyorum çünkü ben ülkemi, milletimi seviyorum. Ülkemde hiçbir yerin kırılmasını, dökülmesini istemiyorum. Onun için bu durumun hemen önüne geçilmesi lazım. Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde gösteri ve yürüyüş kanunları nasılsa benzerini, özellikle bizim değerlerimize uyan şekliyle alın getirin. Avrupa'da kimse kimseye zarar veremez, mümkün değil" diye konuştu.

İş güvenliğinin önemine de değinen Turbay, "Özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile iş güvenliği ve enerji politikalarıyla ilgili çok açık ve net bir şekilde görüşmelerde bulunduk" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarını protesto bahanesiyle Türkiye'yi karıştırmak isteyenler olduğunu belirten Turbay, Türkiye'nin çok sayıda insana kucak açtığını dile getirerek, "Ensar ve muhacir kardeşliği içerisinde, bu gelen arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi bağrımıza bastık. Diyoruz ki sizi ülkemizde ağırlarız, misafir ederiz ve kabul ediyoruz. Bakın şu anda onları kucaklayabilecek gücümüz var ama başka Türkiye yok" şeklinde konuştu.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan ve tek listeyle gidilen kongrede Tuncay Bulut başkanlığa yeniden seçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!