2500 üniversiteli polis olacak

Komiser yardımcısı açığını doldurmak için sınav yaptı. Üniversite 3 ve 4. sınıftakiler mülakata girdi, 8 haftalık kurs sonunda polis olacak

2500 üniversiteli polis olacak
2500 üniversiteli polis olacak
GİRİŞ 17.11.2014 10:43 GÜNCELLEME 17.11.2014 10:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve henüz Meclis'ten geçmeyen 'emniyette reform' paketinde en dikkat çekici ayrıntılardan biri olan polis kolejlerinin kapatılması ve komiser sayısının arttırılmasıydı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), paket yasalaşmadan ilk adımı attı ve komiser yardımcısı açığını kapatmak için sınav yaptı.

İlk sınav 31 Ekim günü gerçekleştirildi. Emniyet ilk kez komiser yardımcılığı için 'yazılı' değil 'sözlü' sınav açtı. Ancak hedeflenen 2 bin 500 sayısına ulaşamadı. Bunun üzerine EGM'nin sitesinden yapılan duyuruda başvurularda aranan 'devlet üniversitesi' şartı ibaresi de kaldırıldı. 12-16 Kasım arasında ikinci bir sınav açarak tüm üniversitelerde okuyan adaylara yeniden çağrı yaptı.

Hafta sonu kurs

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki üniversitelerin 3. ve 4. sınıftaki öğrencileri dört gün boyunca önce fiziksel sonra da sözlü mülakata alındı. Dün biten sözlü mülakatın ardından toplamda emniyetin istediği 2 bin 500 adayın belirlendiği öğrenildi. Mülakata giren öğrencilere daha çok okudukları bölüm ile ilgili sorular soruldu. Ancak bazı öğrencilerden 17 Aralık operasyonu ve paralel yapıyı yorumlaması istendiği de iddia edildi.

Başarılı olan adaylar 8 aylık eğitimden sonra komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak. Polis adayı hem okuduğu bölüme devam edecek hem de komiser yardımcılığına hazırlanmak için hafta sonları verilecek kurslara devam edecek. Polis Akademesi'nden de burs alacak.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 19
  • garip 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın hiç bir yerinde böyle saçma bir uygulama yoktur.isterse en yoksul ülke olsun
    Cevapla
  • ADALET 9 yıl önce Şikayet Et
    EMNİYETTE YENİ MEZUN POLİS MEMURLARI 6 YILDAN ÖNCE KOMİSER YRD. SINAVINA YASAL OLARAK GİREMEZKEN, POLİSLİKLE ALAKASI OLMAYAN ÜNİVERSİTE MEZUNLARI KOMİSER YARDIMCISI YAPILACAK. BUNUN TEK MANASI VAR KENDİ ADAMINA İŞ İMKANI SUNMAK VE TABİKİ YÖNETİCİ OLARAK
    Cevapla
  • Korkuyorum 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah var korkuyorum hükümeti eleştirmeye,sadece Ahirette alacağıma bir yenisi daha eklensin diyorum...
    Cevapla
  • turgutreis 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu teşkilata yıllarca emek vermiş o kadar polis var, gidip üniversiteli 3-5 züppeyi nasıl olurda komiser yaparsınız anlaşılır gibi değil..
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık ötesi birşey...bir hak tanıyorsunuz ve bu hak sadece 3 şehrin üniversitelerine tanınıyor..teşkilat içinde senelerdir görev yapan üniversite mezunları var bunlar teşkilatın işleyişini çok iyi biliyorlar ama siz polislikle alakası olmayanları getirip bu adamların başına koyacaksınız..peki onlara saygı duyacaklar mı? aralarında çatışma olmayacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?