Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 77. yıl dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 77. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 77. yıl dönümü
Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 77. yıl dönümü
GİRİŞ 17.11.2014 14:20 GÜNCELLEME 17.11.2014 14:20

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 77. yıl dönümü törenle kutlandı.

Elazığ Garı'nda düzenlenmesi planlanan tören, olumsuz hava şartları nedeniyle Elazığ Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Atatürk'ün Elazığ'a gelişi" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, şiirlerini okudu.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Elazığ Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Koçak, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, 17 Kasım 1937 Çarşamba günü Elazığ'a teşrif ettiğini anımsatarak, Elazığ ziyaretinde Atatürk'ü gören ve o gün yaşadığı duyguları kendileriyle paylaşan emekli Albay Lokman Tasalı'ya teşekkür etti.

Vali Koçak, öğretmenevinin Atatürk'ün Elazığ'a geldiğinde ikamet ettiği odayı barındırması ve tarihi yapısı dolayısıyla kent müzesine dönüştürülmesi yönünde düşüncelerinin olduğunu söyledi.

Asım Nazırlı da 77. yıl önce Elazığ'ın önemli bir misafiri ağırladığını belirterek, bugün, o günü yaşıyormuş ve o ana tanıklık ediyormuş gibi hissettiklerini ifade etti.

Nazırlı, "Atatürk, şehrimizi şereflendiren, bizleri onurlandıran, cesareti, feraseti, kahramanlığı ve liderlik vasfıyla bir milleti birleştirip, yok olmaktan kurtaran yiğit ve cesur bir devlet adamı. Bundan dolayı bugün, şehrimizin Ulu Önder Atatürk'le şereflendiği, yeni bir ufkun, tarihin, umudun başladığı ve yeşerdiği gündür. Bugün, halkımızın Atasını coşkuyla karşıladığı, saygıyla andığı ve gururla yad ettiği günün yıl dönümüdür" diye konuştu.

Emekli Albay Tasalı ise Atatürk'ün Elazığ'ı ziyaretinde 9 yaşında bir öğrenci olduğunu ve o günün heyecanını hala yüreğinde taşıdığını söyledi.

Törenin ardından, Atatürk'ün Elazığ ziyaretinde kaldığı, öğretmenevinde bulunan oda ziyaret edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular