Baz istasyonu kurulması girişimine tepki

Denizli'de bir mahalleye ve bir ilkokula yakın ormanlık alana kurulacak baz istasyonuna mahalle sakinlerinin tepki göstererek protesto etti

Baz istasyonu kurulması girişimine tepki
Baz istasyonu kurulması girişimine tepki
GİRİŞ 17.11.2014 14:29 GÜNCELLEME 17.11.2014 14:29

Denizli'de bir mahalleye ve bir ilkokula yakın ormanlık alana kurulacak olan baz istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğini savunan vatandaşlar, baz istasyonunun kurulmasına tepki gösterdi.

Gerzele Mahallesinde Osman Özgür İlkokulu karşısındaki inşaat halindeki baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri, okul önünde toplanarak, "baz istasyonuna hayır" diyerek slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını Avukat Aylin Uzar Yılmaz, Dünya Sağlık Örgütünün "Baz istasyonlarının çocukların bulunduğu hastane, çocuk bahçesi, kreş ve okul gibi yerlere veya yakınlarına kurulmasından sakınılması" raporunu anımsatarak, baz istasyonun sağlığa verdiği zarar açısında kurulmasına karşı olduklarını belirtti.

Olayın hukuki boyutunun olduğunu ifade eden Yılmaz, baz istasyonu kurulacak alanda İmar Kanunu'na göre belediyeden yapı ruhsatı ve yapı denetimi izni alınması gerektiğini fakat bu iznin alınmadığın için, baz istasyonun kaçak inşaat durumunda olduğunu savundu.

Grupta bulunan bir çocuk ise, evinin ve okulunun baz istasyonuna yakın olduğu belirterek, "Baz istasyonu istemiyorum. Sağlığım bozacak" ifadesini kullandı.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması