Vahdettin Köşkü'yle ilgili iddialar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurum bütçesinden Vahdettin Köşkü'nün tadilatına yönelik herhangi bir ödemenin gerçekleştirilmediğini bildirdi.

Vahdettin Köşkü'yle ilgili iddialar
Vahdettin Köşkü'yle ilgili iddialar
GİRİŞ 17.11.2014 15:55 GÜNCELLEME 17.11.2014 15:55

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü'nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların yer aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"SGK kaynaklarından Köşk'ün tadilatı için 172 milyon lira aktarıldığı hususu tamamen gerçek dışıdır. Kurumumuzun iştirakleri arasında bulunan Taksim Otelcilik AŞ'nin Genel Kurulu'nca geçmiş yıllarda olduğu gibi sermaye artışı kararı alınmıştır. Şirketin ana hissedarı SGK olmadığı gibi sermaye artış kararında da belirleyici değildir. Taksim Otelcilik AŞ ticari bir kuruluş olup, farklı faaliyetler üzerine de yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Bu sermaye artışı kararına hissesi oranında sınırlı katılımının dışında, bazı basın yayın organlarında bahsedildiği şekilde SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü'nün tadilatına yönelik herhangi bir ödeme gerçekleştirilmemiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız