Komutanın kritik kararı felaketi önlemiş

Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü’nde 28 evin kül olduğu yangında felaketi ilçe jandarma komutanının önlediği ortaya çıktı.

Komutanın kritik kararı felaketi önlemiş
Komutanın kritik kararı felaketi önlemiş
GİRİŞ 17.11.2014 16:14 GÜNCELLEME 17.11.2014 16:14

Yangında köye gelen Bayat İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Gökhan Emre, alevlerin yanyana bulunan evlere sıçrayarak devam ettiğini görünce, köyün tamamını etkilememesi için 3 evi yıktırarak boş bir koridor oluşturulmasını sağladı. Bu sayede yangının köyün tamamını etkilemesinin engellendiği belirtildi.

Bayat İlçesi Çukuröz Köyü’nde geçen Cuma gecesi çıkan ve 28 evin yandığı olayla ilgili ön hasar tespit çalışmaları dün yapıldı. 120 haneli 900 nüfuslu köyde oluşabilecek felaketi ise Bayat İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Gökhan Emre’nin aldığı kritik kararının önlediği ortaya çıktı.

Yangın çıktıktan hemen sonra köye ekibiyle birlikte giden Kıdemli Başçavuş Gökhan Emre, alevlerin yan yana duran evlere sıçrayarak hızla yayıldığını gördü. Alevlerin yayılmasını engellemek için boş bir koridor oluşturmaya karar verdi. 2 iş makinesiyle 3 evi boşaltıp yıktırdı. Oluşturulan boş hat nedeniyle alevlerin köydeki diğer evlere sıçramasını önlendi. Kıdemli Başçavuş Gökhan Emre’nin aldığı bu kritik kararla yangının köyün tamamına zarar vermesi de engellendiği belirtildi.

30 ÇADIR KURULDU, ANCAK KALAN YOK

Çorum Valisi Ahmet Kara'da bugün düzenlediği basın toplantısında Çukuröz Köyü’ndeki yangınla ilgili basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Yangının sebebi henüz kesin olarak tespit edilemediğini belirten Vali Kara, 120 personelin yangınla mücadele çalışmasında yer aldığını belirterek şöyle dedi Sağlık personeli, Sosyal hizmet uzmanları ve AFAD ekipleri halen köyde çalışmalarını sürdürüyor. Yangının ardından Kızılay tarafından gönderilen 30 adet çadırın köyde kurulduğunu ancak çadırda şu an kalan ile yok. Evi yanan aileler, diğer köylüler tarafından evlerinde misafir ediliyor. Ayrıca Van’dan gönderilen konteyner evler de köye ulaşmış durumda. Evleri yangında hasar gören aileler, devlet tarafından yeni ev yapılana kadar bu konteynerlerde kalabilecek.

DEVLET EV YAPACAK

Yangında mağdur olan aileler içinde Bayat Kaymakamlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldığını belirten Vali Kara şöyle devam ettiÇorum Valiliği olarak biz de bankada yardım hesabı açacağız. Çevre köylerden çok miktarda erzak yardımı köye ulaştırıldı. Yardımları ihtiyaç sahiplerine koordineli bir şekilde ulaştırılmasını sağlayacağız. Çukuröz Köyü’ndeki yangın afet niteliğindedir. Evi yanan herkese devlet tarafından ev yaptırılıp teslim edilecek. Köylü vatandaşımızı bulundukları durumdan daha iyi imkanlara kavuşturana kadar gereken her şey yapılacak.

Vali Kara, ayrıca Başbakanlıktan acil yardım için 480 bin TL talebinde buluklarını da belirterek, Bu paranın 24 saat içinde ulaşmasını bekliyoruz. 480 bin TL ile acil ihtiyaçları karşılayacağız diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri