Adana'da 6 yaşındaki Gizem'in öldürülmesi

Adana'da öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katil zanlısı Süleyman Akdeniz'in yargılanmasına Manisa'da başlandı

Adana'da 6 yaşındaki Gizem'in öldürülmesi
Adana'da 6 yaşındaki Gizem'in öldürülmesi
GİRİŞ 17.11.2014 16:40 GÜNCELLEME 17.11.2014 16:40

Adana'da öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katil zanlısı S.A'nın ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına Manisa'da başlandı.

Yargıtay tarafından, güvenlik gerekçesiyle Manisa'ya gönderilen ve Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan davanın duruşmasına tutuklu sanık S.A. ve tarafların avukatları hazır bulundu.

İddianamenin okunmasıyla başlanan duruşmada, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "Çocuğun Basit Cinsel İstismarı" suçlamalarıyla S.A'nın hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası istendiği hatırlatıldı.

Savunması sorulan sanık S.A, cezaevinde hazırladığı, olayı ve savunmasını içeren yazılı metni mahkeme heyetine sunmak istediğini bildirdi.

Mahkeme heyetinin olayı anlatmasını istemesi üzerine S.A, olay öncesi evine giderken "Kürt Kerim" ve "Mehmet" olarak tanıdığı kişilerin de aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldığını, bu kişilerin Gizem'in ailesiyle aralarında alacak konusunun bulunduğunu ve kendinden çocuğu kaçırmasını istediklerini, kaçırdıktan sonra fidye alacaklarını ve çocuğu serbest bırakacaklarını söylediklerini öne sürdü. Bu kişilerin tüm planı hazırladıklarını ve kendini tehdit ettiklerini söyleyen sanık, ailesini pikniğe götürdükten sonra sokakta oynayan Gizem'i içecek alma bahanesiyle bakkala gönderdiğini, eve gelen çocuğu bavula koyarak kaçırdığını ve kendini bu olaya yönlendiren kişilere götürdüğünü belirtti.

Çocuğu, teslim alan bu kişilerin önce bıçakladığını, ardından üzerine benzin dökerek ateşe verdiklerini iddia eden S.A, şöyle devam etti:

"Suçu üstlenmemi, çocuğa tecavüz ettiğimi ve iz kalmaması için yaktığımı söylememi istediler. Kabul etmem için beni darp ettiler, gözünün önünde tanımadığım bir kadını susturuculu tabanca ile öldürdüler. Suçu kabul etmezsem anne ve babamı da aynı şekilde öldüreceklerini söylediler.

Suçun üstüme kalması için bana tuzak kuruldu. Gizem'in kaybolduğunun anlaşıldığı gün polis beni de gözaltına aldı, çünkü Gizem'i en son gören bendim. Bunu biliyorlardı, planlamışlardı. Ben de yakalandıktan sonra suçu kabul ettim, sadece tecavüzü üstlenmedim. Bunları anlatmadım çünkü takip ediyorlardı. Söylediklerimin de gazetelerde çıkacağını biliyordum, bazı şeyleri abartarak anlattım."

Mahkeme heyetinin "Seni kaçıranlar, küçük bir kızı neden kaçıramasın, niye suçu senin üstüne atsınlar? Senin dışında olay yerine başka kişilerin gittiğine dair delil yok" sözleri üzerine S.A, "Ben suçuma razıyım, müebbet istiyorum" karşılığını verdi.

Mahkeme heyetinin, ifadesini değiştirmesinin ve kendini kaçıran kişilerden artık korkmamasının nedeninin sorması üzerine S.A, ifadesinin "gizli kalacağını" sandığını söyledi.

Mahkeme heyeti, öldürülen Gizem'in annesi Hatice ve babası Mustafa Akdeniz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil olma taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için davayı 13 Şubat 2015 tarihine erteledi.

Olayın geçmişi

Merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde, 27 Nisan'da ailesi tarafından kaybolduğu bildirilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, iki gün sonra ağaçlık alanda bıçaklanıp, kısmen yakılarak öldürülmüş halde bulunmuş, özel ekip tarafından katil zanlısı olarak yakalanan Gizem'in babasının kuzeni S.A. (25), tutuklanmıştı.

S.A, Gizem'in ablası ile evlenmek istediğini ancak ailenin karşı çıkması üzerine intikam duygusuyla cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Akdeniz'i öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan S.A'nın (25), güvenlik gerekçesiyle yargılanmasının başka ilde yapılması için dava dosyasını Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Adalet Bakanlığı'nın dosyayı ilettiği Yargıtay, "kamu güvenliği" nedeniyle davanın Manisa'ya alınmasına karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!