Yıllarca 'baba' dediler, babalarının katili çıktı

Kayıp babalarının katili Mehmet E'yi 18 yıl boyunca ''baba'' diyen kardeşler yıkıldı.

Yıllarca 'baba' dediler, babalarının katili çıktı
Yıllarca 'baba' dediler, babalarının katili çıktı
GİRİŞ 18.11.2014 02:29 GÜNCELLEME 18.11.2014 02:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 18 yıl önce ortadan kaybolan 3 çocuk babası Şaban Bayri'nin cesedinin geçen hafta bulunması, büyük bir dramı ortaya çıkardı. Bayri'yi öldürüp yaktıktan sonra tarlaya gömen Mehmet E, olaydan 3 ay sonra Bayri'nin eşi Habibe Bayri'yle evlendi.

''BABAMIN MEZARINA YILLARCA TÜTÜN EKMİŞİZ''

Yıllarca "baba" dedikleri Mehmet E'nin, öz babalarının katili olduğunu  öğrenen Sevda (27), Selda (22) ve Gökhan Bayri (19) şoke oldu. "Bu nasıl canilik" diyen Selda Bayri şunları söyledi:

"Babamızın bizi terk edip gittiğini düşünürken, meğerse o adam, babamızı katledip yakmış. Bu bizim için tarifsiz bir acı. O adam, babamı gömdüğü tarlada annemi, ablamı ve beni yıllarca çalıştırdı. Yıllarca babamın mezarının üzerine mısır, tütün ve patates ekmişiz. Bir insan nasıl bu kadar soğukkanlı olabilir. Biz yıllarca bu adama 'baba' diye sarıldık."

''O CİPE BİNMEK İÇİN CAN ATARDIK''

Babalarının katili olan Mehmet E'ya yıllarca hizmet ettiklerini anlatan Selda Bayri, "Ben ve ablam yıllarca onun elbiselerini yıkayıp, yemeğini yapmışız. Çalışıp kazandığımız parayı bile baba bildiğimiz için getirip ona verirdik. Babamı boğarak öldürdüğü o yeşil cipe binmek için can atardık. Bizi o ciple gezmeye götürürdü" diye konuştu.

Babalar Günü'nde hediye alıp Mehmet E'ye gittiklerini anlatan Selda Bayri, "Ona sarılıp hediyesini verirdik. Beni ve ablamı istemeye geldiklerinde onu gerçek babamız diye tanıttık. Oysa öz babam yaşasaydı bizi o evlendirecekti. Torunlarını o sevecekti. Çocuklarımız gerçek dedelerine seslenecekti. Şimdi çocuklarımıza nasıl dede dediğiniz adam, sizin gerçek dedenizin katilidir diyeceğiz" dedi. 

BOŞANMA DAVASI AÇACAK 

Sevda Bayri ise "Annem, babam  ortadan kaybolduktan sonra 3 çocukla ortada kaldı. Ben o zaman 9 yaşında idim. Babamın akrabaları bize sahip çıkmadı. Mehmet E. bize sahip çıktı. Her türlü yardımımıza koştu. Meğerse bunları annemde gözü olduğu için yapıyormuş" dedi.

Kardeşleri Gökhan'ın iki yıl önce tarım ilacı içerek intihara kalkıştığını ve o zamandan beri yatağa bağımlı kaldığını söyleyen Sevda ve Selda Bayri, Mehmet E'nin 2001'de bir gece sarhoşken cinayeti annelerine itiraf ettiğini, annelerinin karakola şikayette bulunduğunu, ancak daha sonra abisini ihbar eden kayınbiraderi tarafından "Çocuklarını öldürürüm" diye tehdit edildiği için şikayetini geri çektiğini söyledi. Habibe Bayri'nin katil zanlısı eşine boşanma davası açacağı öğrenildi. 

YORUMLAR 2
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    yine mi samsun yaw.
    Cevapla
  • NİHAT 9 yıl önce Şikayet Et
    KURANIKERİM NE DİYOR KISASTA SİZİN İÇİN HAYAT VAR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!