Emniyet'e büyük takviye: 30 bin komiser

Birinci sınıf emniyet müdürlerinin sayısı üçte iki oranında azaltılacak. 9 bin 800 olan komiserlerin sayısı 30 bine çıkarılacak.

Emniyet'e büyük takviye: 30 bin komiser
Emniyet'e büyük takviye: 30 bin komiser
GİRİŞ 18.11.2014 09:20 GÜNCELLEME 18.11.2014 09:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yeni içgüvenlik paketiyle Emniyet Teşkilatı'nda baştan aşağı değişiklik yapılacak. Bu çerçevede personel şeması yeniden düzenlenecek.

1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin üçte ikisi, Türk Silahlı Kuvvetlerinde olduğu gibi kadrosuzluktan dolayı emekliye sevk edilecek. Mevcutta 1'nci sınıf emniyet müdürü sayısı bin 750. Bu sayı 650'ye kadar indirilecek. Polis memurları artırılırken, ilk kademe amir olarak kabul edilen komiser ve komiser yardımcılarının sayısı terfi zincirindeki problemler sebebiyle azalmıştı. Oysa Emniyet'te en çok onlara ihtiyaç duyuluyordu. Düzenlemeyle, ilk kademe amir ihtiyacı, artık üniversite mezunlarından karşılanabilecek. Buna göre 2 bin 174 olan komiser sayısı 10 bine, 6 bin 679 olan komiser yardımcısı sayısı da 12 bin 500'e çıkarılacak. Başkomiser sayısı da binden, 7 bin 500'e tamamlanacak. 

Yeni istihdamlar doğrultusunda Emniyet'in bütçedeki payı da artırılacak. Dün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bilgi veren İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 2015 yılı bütçesinden İçişleri'ne yüzde 9.79 artış yapılarak 3 milyar 898 milyon 467 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi yüzde 6.44 artışla 17 milyar 623 milyon 719 bin liraya yükseldi. Jandarma Genel Komutanlığı bütçesinin yüzde 5.4 artışla 6 milyar 489 milyon 530 bin lira ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesi de yüzde 11.88 artışla 506 milyon 226 bin liraya çıktı. Bu arada 2005'ten bu yana MOBESE sistem kurulumları için genel bütçeden 370 milyon 540 bin 188 lira harcandığı açıklandı.

KAYNAK: EBRU KARATOSUN -TÜRKİYE
YORUMLAR 11
  • serttepki 9 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık olmadan adaletle çalışan kazansın. bu güne kadar cemaat adı altında haksızlıkla binlerce kişi menfaat elde etti. artık adalet istiyoruz...
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Taktik belli her kurumda üst düzey personeli 3 katına çıkar çoğunlugu elde et. bunu hangi bütçe ile karşılayacaksın. 1 yıla varmaz 16 sıradan 18 e gerileyen ekonomi 30. luga kadar geriler. sonra meydanlarda kendini yakan, geçim sıkıntısı yüzünden intihar eden insanlar görmeye başlarız. Hükümet değişince bu dönemde alınan tüm bürokratlar, polisler kızaga çekilir etkisiz görev verilir bedava besleriz... Ne için 17-25 aralık dosyalarını kapatmak için. Bu koca yırtık yamanmaz arkadaş bari ülkeyi ateşe atmayın.
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    polis mantalitesine sahip olmayan, teşkilatın işleyişinden bihaber çocukları mülakat ile getirip senelerin emektarlarının başına getireceksiniz ve onlara saygı duyulmasını bekleyeceksiniz öyle mi? polisler onların sadece fişleme yapmak için getirildiğine inanırlar ve çok büyük çatışmalar çıkar ortaya..cemaat paranoyası ile koca bir teşkilatın dibine dolayısıyla devletin dibine dinamit döşemeyin..çok yanlış şeyler bunlar
    Cevapla
  • İBRAHİM 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümet hızlı bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışmasın .komiser yardımcısı lazım ama bunu üniversite mezunu yerine meslek içindeki üniversite mezunlarından karşılanması .. meslek içinde küskünlüğü önler ve de daha deneyimli kişilerin komiser olmalarını sağlar.. yöneticilerin dikkatine
    Cevapla
  • Cengo 9 yıl önce Şikayet Et
    2 günde komiser yaparsan 2 günde de tasfiye edersin tıpkı geçenlerde olduğu için.. Dün Cemaat ile dolduruldu.. Şimdi ne ile doldurulacaksa dikkatli olunsun 1 çatışma daha kaldırmaz bu ülke..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar