Kudüs'teki sinagoga saldırı

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman: "Sorumluluk bütünüyle Mahmud Abbas'a aittir. Abbas çekişmeyi, bilerek Yahudiler ve Müslümanlar arasında dini bir çatışmaya çevirdi"

Kudüs'teki sinagoga saldırı
Kudüs'teki sinagoga saldırı
GİRİŞ 18.11.2014 10:51 GÜNCELLEME 18.11.2014 10:51

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Kudüs'te sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı suçladı.

Liberman, basına yaptığı açıklamada, "Sinagogda ibadet esnasında düzenlenen terörist saldırı, katillerin alçaklığını ortaya koyuyor. Sorumluluk bütünüyle Mahmud Abbas'a aittir. Abbas çekişmeyi, bilerek Yahudiler ve Müslümanlar arasında dini bir çatışmaya çevirdi" ifadesini kullandı.

Abbas'ın "Yahudilere karşı sistematik kışkırtmaları" desteklediğini iddia eden Liberman, şu görüşleri dile getirdi:

"Buna Abbas'ın 'kirli Yahudilerin, Aksa'ya girmemesi gerektiği' açıklaması da dahildir. Uluslararası camia da Abbas'ın, bu sabah yaşadığımız gibi korkunç katliamlara yol açan, antisemitik açıklamalarını kınamalıdır."

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 İsraillinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail polisi, "Kudüs’ün Har Nof Mahallesindeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!