Erdoğan: Bunlar ecdadına da inanmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da açılış töreninde konuştu ve Amerika'nın keşfi konusundaki polemiğe sert çıktı.

GİRİŞ 18.11.2014 11:13 GÜNCELLEME 18.11.2014 13:29
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki 155 eğitim tesisi açılışında konuştu. Erdoğan, gençlerden geleceğe özgüvenle bakmalarını istedi. Erdoğan Amerika!'nın keşfi polemiğinde bu tartışmayı istihhza edenlere 'Sizler ecdadınıza da inanmıyorsunuz' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Şu an içinde bulunduğumuz Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi bu tesisin en büyük projesi.

12 yıl Başbakanlık görevini yaparken eski Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi yeni adıyla Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun birçok çalışma arkadaşım var.

ANKARA'NIN EN BÜYÜK İMAM - HATİP LİSESİ

Onlar bana nasıl zor şartlarda okuduklarını anlattılar. Zor şartlara rağmen Türkiye'nin en iyi üniversitelerine gittiler. Diğer imam-hatip okulları gibi bu okulda nice talebeler yetiştirdi. Bu binanın yetersizliğini gördük ve 30 milyon liraya mal olan muhteşem bir imam-hatip okulunu Ankara'ya kazandırdık.

Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Rabbimden niyazımdır bir daha o günleri görmeyeceğiz. 28 Şubat sürecinde imam-hatiplerin orta kısımları kapatıldı. Lise kısımları da kat sayı zulmüne uğradı.

"ŞU AN İMAM-HATİP'TE 983 BİN ÖĞRENCİ VAR"

Başbakanlığımız döneminde bu haksızlığı ortadan kaldırdık.Kat sayı adaletsizliğine son verdik hem de 4+4+4 sistemine geçerek imam-hatiplerin orta kısmının açılmasına vesile olduk.

İmam-Hatipleri okullarının önündeki engelleri kaldırdık. İmam - Hatiplerden 2002-2003 eğitim öğretim yılında 63 bin öğrenci vardı. Şu an 983 bin eğitim-öğretim alıyor.

Şu an talebe ihtiyaç veremiyoruz. Daha çok çalışacağız. Eğitim Bakanlığımız, hayır severlerimiz daha çok çalışacak.

Biz bütçemizin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Öğretmenlerimizin sayısını arttıramazsak işi çözmez.

"BİLGİNİN YANINDA HİKMETE DE İHTİYACIMIZ VAR"

Ben 75 kişilik bir sınıfta okudum ama hocalarımız çok çok kaliteliydi. Biz bu hocalarımızdan bilgi aldık. Feyzi aldık bereketi aldık. Allah onlardan razı olsun.

O hocalarımızda zaman mefhumu yoktu. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz.

Sadece bilgi yetmiyor bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var.

"TARİHTEN İBRET ALACAKSINIZ BURALARA SAHİP ÇIKACAKSINIZ"

Sizlerden bir ricam var. Sizlerden bir arzum var. Bir imam-hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum: Eski günlerin gelmesine izin vermeyeceksiniz. Tarihten ders çıkaracaksınız. Avrupa'nın köşelerinde sürgün olarak okuyan ablalarınızı, abilerinizi örnek alın.

Sizler ibreti aldınız tarih tekerrür etmeyecek. Biz zorlu bir mücadele verdik. Sabrettik. Üniversitelerde başörtüsünü yasakladılar mücadele ettik. İmam-Hatipleri kapattılar sabrettik.

"BU OKULLARDA MENDERES'İN İLERİ'NİN ALIN TERİ VAR"

Sizler bu modern okullarda serbestçe okuyabiliyorsanız bu mücadelenin ürünüdür.

Bu mücadelede Adnan Menderes'in alın teri var. Bu mücadele de İmam-Hatip okullarını yeniden açan Tevfik İleri'nin alın teri var. Özal'ın, Erbakan'ın mücadelesi var.

"BAŞÖRTÜSÜNE FÜRÜAT DİYENLER OLDU"

Bu hak mücadelesi sonunda zafere ulaştı. Eline taş, sopa alanlardan olmadık. Karşımızdaki bu gençlik asla ve kata böyle bir örnek olmaz. Tam aksine onlara demorkatik hak mücadelesinin ne olduğunu gösterecek.

İçimizden görünenler, bizden gibi görünenler başörtüsüne fürüat diyenler, İmam-Hatiplere gerek yok kapatılsın dediklerinde bu ihanette bile mücadelemizden yılmadık.

"MİRASIN HAKKINI VERECEKSİNİZ"

Sizler bu okullarda okurken nasıl bir davanın neferleri olduğunuzu unutmayın. Bu okullara sımsıkı sahip çıkmanızı istiyorum.

Gelecekte birileri yine bu okulları kapatmak isterse bizlerden aldığınız mirasın hakkını vereceğinize yürekten inanıyorum.

"İMAM-HATİPLER DÜŞMAN İLAN EDİLMİŞTİ"

1994 yılında bizzat şahsım ve birçok arkadaşım İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduk. Birçoğunuz bunu hatırlamıyor olabilir ama 28 Şubat'ta İmam-Hatip okulları düşman ilan edildi. Öğrencilere en ağır hakaretler yapıldı. Televizyonlarda, gazetelerde hakaretler edildi.

"MUHTAR BİLE OLAMAZ DEMİŞLERDİ"

İmam-Hatip mezunları ikinci sınıf vatandaş olarak görüldü. Sonra ne oldu? 2002'de bir İmam-Hatip mezunu Başbakan seçildi. Daha sonra da bir İmam-Hatipli Cumhurbaşkanı oldu.

Öcü dedikleri, ölü yıkayıcısı mı olacaksın dedikleri, muhtar bile olamaz dedikleri adam Cumhurbaşkanı oldu.

2053 ve 2071 hedefleri için daha çok çalışacağız. Bu kutlu dava sizin omuzlarınızda. İmam-Hatiplere uzanan eli sizler geri iteceksiniz. Bu insanlık davasını çok iyi taşıyacağınızı biliyorum.

Alacağınız en iyi eğitimle menzile ulaşacağınızı biliyorum.

Gençlerimiz kötü alışkanlar ediniyorlar. En hafifinden sigara. Hatta uyuşturucu. Biliyorum ki sizler bunların karşısında olacaksınız.

Başörtüsü özgürlüğünü savunduğumuz kadar 77 milyonun özgürlüklerini de öyle savunduk.

Eğitimdeki reformların neticesini 10 yıl içerisinde göreceğiz. Dünyada lider olacağız. Gençler özgüvenli olacaksınız. Tarihinize, ecdadınıza bakacak özgüvenli olacaksınız.

Büyük ve güçlü bir ülkenin evlatları olduğunuzu bilecek öyle davranacaksınız.

"AMERİKA'YI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ"

Cumartesi günkü konuşmamda Amerika'yı Colomb'tan önce Müslümanlar keşfetmiştir dedim. Bu bana ait bir görüş değil. Bunu söyleyen ilim adamları. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın bilim adamları böyle söylüyor.

"BUNLAR ECDADLARINA İNANMADILAR"

Bizim ülkemizde gençler, koca koca yazarlar, karikatüristler buna inanmadılar. Hatta istihza ettiler. Bunlar ecdadının gemileri karadan yürütüp indirdiğine de inanmadı. Ama Batılı tarihçilerin yazdıklarına haşa ayet gibi inandılar.

Kendine öğretileni kabul eden bir gençlik araştırmadan konuşuyor ve alay ediyor. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz.

Tarihin muzafferler ve egemenler tarafından değil objektif olarak yazılması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda Bakanlık ve YÖK'e büyük görev düşüyor.

Gençlerimizin, 77 milyonun ezik olmasını asla kabul edemem. Mesele bilim dünyasının meselesidir.

Ben teşvik makamındayım. 77 milyonun her bir ferdinin şuna inanmasını istiyorum: Biz geçmişte yaptık. Daha iyisine de yaparız. Biz boğazın altından Marmaray'ı yaptık.

YORUMLAR 38
  • noname 9 yıl önce Şikayet Et
    bu konuşmalarınıza katılıyorum sayın cumhurbaşkanım gençliğimiz malesef batının uşağı olmuş durumda lakin şu çözüm sürecinde verilen aşırı tavizler, yolsuzluk, adam kayırmanın almış başını gidiyor olması beni akpden soğutuyor.
    Cevapla
  • İBRAHİM ALTUNAL 9 yıl önce Şikayet Et
    KENDİ ECDADINA İNANMAZLAR, YETMİYORMUŞ GİBİ BİRDE ARKADAN GAMBAZLARLAR.DIŞ BASINLA İŞBİRLİĞİ,YAPAN SÖZDE GAZETECİLERİMİZ YOKMU YANİ, ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZİN ALEYHİNDE SİPARİŞ HABER YAPTIRANLAR YOKMU YANİ.SIRF RECEP TAYYİP ERDOĞAN YAPTI DİYE FEVKALEDE OLAN ESERLERİ KÖTÜLEYİP YAPILANI DURDURMAK İÇİN MAHKEME KAPILARINDA MÜRACAAT NÖBET TUTANLAR YOKMU YANİ.YILLARCA AYNİ SECCADEYE ALIN KOYDUĞUMUZ KARDEŞ BİLDİKLERİMİZ HAİNCE TUZAKLAR KURUP KENDİ ÜLKESİNİN ,İSTİHPARATINA, BAŞBAKANINA CUMHURBAŞKANINA ŞANTAJLA, MONTAJLA ,DUBLAJLA TUZAK KURUP TAHKİR EDENLER MİLLETİMİZİN EZİCİ ÇOĞUNLUĞUNU ALDATMAYA KALKANLAR YOKMU YANİ.VAR ALLAH ISLAH EYLESİN
    Cevapla
  • Y.T.C Cem Atilkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan, dogru soyluyor. Bizlerde 80 kisilik siniflarda okumustuk. Hey gidi gunler hey. Siniflarda isitici, klima yoktu. Sicaklarda terden, soguklarda usumekten ders yapamadigimiz zamanlar olurdu. Yeni nesilin bunlari cok iyi gormeleri gerekiyor. Bizlere bu gunleri birakan atalarimiz, kanlari ve canlari ile bu vatani bize biraktilar. Insaallahm yeni nesiller, gelecek nesillere bilgi ve kulturleri ile guzel bir vatan birakirlar. Bizler yapacagimizi yaptik. Simdi sira yeni nesillerde.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hay ağzına sağlık Sayın Cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • slm 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu okulda öğretmenim.Gözünüz arkada kalmasın arkadaşlar.ASIMIN NESLİ geliyor umitvar olunuz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!