TC Kimlik No ile SSK ve SGK hizmet dökümü görme

SSK ve SGK hizmet dökümü TC Kimlik Numarası ile nasıl alınır? Kolay bir şekilde TC Kimlik No ile SSk ve SGK hizmet dökümü alabilirsiniz.

TC Kimlik No ile SSK ve SGK hizmet dökümü görme
TC Kimlik No ile SSK ve SGK hizmet dökümü görme
GİRİŞ 18.11.2014 14:17 GÜNCELLEME 18.11.2014 14:17

SGK internet sitesinde yer alan e-hizmetlerden biri de TC Kimlik NO ile SSK ve SGK hizmet dökümü alma işlemidir. Sigortalı çalışanlar için oldukça önemli olan SGK ve SSK hizmet dökümü bilgileri ve prim gün sayısını gösteren bu bilgiler, SSK ve SGK internet sitesinden TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde kolaylıkla elde edilebiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de SGK ve SSK hizmet dökümünü kolaylıkla alabilir ve sorgulayabilirsiniz.

ESGM sistemi ile yapacağınız sorgulamalar için kimlik bilgilerinizi biliyor olmanız yeterli. Sisteme giriş yaptıktan sonra menüde yer alan seçenekler ile bütün bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

ESGM ile SGK Hizmet dökümü sorgulama dışında öğrenebileceğiniz şeyler ise şunlar;

- TESCİL KAYDI TESPİTİ 
Tescil Kaydı Tespiti 4A 
Tescil Kaydı Tespiti 4B 
Tescil Kaydı Tespiti 4C
 
- EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ 
Emekli Aylık Bilgisi 4A 
Emekli Aylık Bilgisi 4B 
Emekli Aylık Bilgisi 4C
 
- EMEKLİ AYLIK KESİNTİ 
Emekli Aylık Kesintisi 4C
 
- HİZMET BİLGİSİ 
Hizmet Bilgisi 4A 
Hizmet Bilgisi 4B 
 
- İŞGÖREMEZLİK ÖDEME 
Ödeme Görme 4A - 4B 
 
- PROVİZYON SORGULAMA 
Sağlık Provizyon 
 
- GSS TESCİL VE PRİM BORCU SORGULAMA 
GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama 
 
- İSTEĞE BAĞLI 4C BİLGİLERİ 
Tescil ve Tahakkuk Görüntüleme 
 
- SGDP TESCİL KAYDI SORGULAMA 
SGDP Tescil Kaydı 

Prim borcu için kritik tarih

Torba yasa yürürlüğe girdi ve başvurular başladı. Vergi, prim ve belediyelere borçları olan vatandaşlar, ilgili kurumlara giderek borçlarını yapılandırıyor. Torba yasa, Genel SağlıkSigortası borcu olan milyonlarca kişinin yüzünü de güldürdü. Gelir testine girmediği için en yüksek tutardan borç çıkarılanlar, torba yasa sayesinde bunlardan kolayca kurtulacak. Mevcut sistemde, aile içinde kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az olanların primini devlet ödüyor. Teste girmeyenlere de en yüksek primden borç çıkarılıyor. Yasaya göre, bu kişiler, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ay başından itibaren 6 ay içinde gelir testine başvuracak. Yani 31 Mart 2015'e kadar gelir testi yaptırmaları gerekecek. Gelir testine göre de ödemesi gereken tutar belirlenecek. Yasa ile sağlanan imkan doğrultusunda, aile içinde kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az olanların bütün borcu silinecek. Bu şekilde borcu silinenler sağlıktan da yararlanmaya başlayacak. Eğer gelir bu rakamın üzerindeyse, geliri oranında belirlenecek prim geçmişe yönelik olarak yeniden hesaplanacak. Böylece en yüksek limitten çıkarılan prim borcundan kurtulmak mümkün olacak. Hesaplanan daha düşük miktardaki borç da, taksitle ödenebilecek.

30 NİSAN ÖNEMLİ

Torba yasa, prim borçlarına yapılandırma imkanı getirdi. Sigorta primleri açısından hem işverenlerin hem de kendi primlerini ödeyen Bağ- Kur'luların prim borçları kapsamda. 30 Nisan 2014 öncesi oluşan; işsizlik sigortası primleri, sosyal güvenlik primleri, isteğe bağlı sigortalılık primleri, topluluk sigortası primleri, özel işlem vergisi, eksik hesaplanan asgari işçilik primleri, genel sağlık sigortası primlerinin faizleri silinecek.

E-devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü sorgulama

E-devlet şifresi olan vatandaşlar e-devlet'e giriş yaparak da SGK hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. e-devlet şifresi ile SGK hizmet sorgulaması yapmak isteyen çalışanlar, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu sayfasından kendi çalışma koşullarına göre e-devlet'e giriş yaparak gerekli SGK hizmet dökümü ve prim sorgulama işlemini yapabilirler.

E-Devlet şifresi nereden ve nasıl alınır?

E-devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar, üzerinde fotoğraf bulunan ve TC kimlik numarası bulunan kimlikleri ile PTT Merkez müdürlüklerine gidip bireysel başvuru ile E-devlet şifrelerini alabilirler. 

E-Devlet şifresi veren PTT şubeleri

Hangi PTT şubelerinin e-devlet şifresi verdiğini sorgulamak çok kolay. E-devlet internetsitesinde bulunan en yakın PTT şubesi sorgulama sayfasından en yakın e-devlet veren şubeyi sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/en-yakin-ptt

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı