Hasta aslan Veteriner Fakültesi'nde tedavi ediliyor

Kırıkkale'de bir alışveriş merkezi yanına kurulan sirkte, gösteri öncesi rahatsızlanan aslan Veteriner Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Hasta aslan Veteriner Fakültesi'nde tedavi ediliyor
Hasta aslan Veteriner Fakültesi'nde tedavi ediliyor
GİRİŞ 18.11.2014 14:54 GÜNCELLEME 18.11.2014 14:54

Bir sirk organizasyonu kapsamında Kırıkkale'ye getirilen 2 yaşındaki dişi aslanın gösteri öncesinde rahatsızlandığını fark eden görevliler, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden yardım istedi.

Demir kafes içerisinde Veteriner Fakültesi kliniğine getirilen aslan, burada tedavi altına alındı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sirk aslanının iştahsızlık şikayeti ile kliniğe getirildiğini söyledi.

Yapılan muayene ve tetkikler sonunda aslanın enfeksiyon kaptığının anlaşıldığını ifade eden Arıkan, "Aslan, İç Hastalıkları uzmanları Doç. Dr. Serkal Gazyağcı, Doç. Dr. Bekir Buğrahan Yağlı ve Cerrahi Hastalıklar uzmanı Doç. Dr. Zeynep Pekcan’dan oluşan ekip tarafından muayene edildi. Anestezi uygulanan aslanın tedavi amaçlı antibiyotik, serum ve bir kısım destekleyici ilaçlar verilerek tedavisine başlandı" dedi.

Veteriner Fakültesi kliniğine zaman zaman tedavi amacıyla farklı türlerde yabani hayvanların da getirildiğini kaydeden Arıkan, gerekli altyapı ve uzman kadroya sahip fakültede her cins hayvanın tedavisini yapabildiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!