Terzi eşinden dikiş-nakış öğrendi, iş kadını oldu

KOSGEB'den aldığı destekle iş hayatına atılan girişimci Rahmiye Sarıöz, terzi eşinden öğrendiği dikiş-nakış sayesinde hazırladığı özel tasarım kıyafetlerin satışını yapıyor

Terzi eşinden dikiş-nakış öğrendi, iş kadını oldu
Terzi eşinden dikiş-nakış öğrendi, iş kadını oldu
GİRİŞ 18.11.2014 16:24 GÜNCELLEME 18.11.2014 16:24

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı destekle iş hayatına atılan girişimci Rahmiye Sarıöz, terzi eşinden öğrendiği dikiş-nakış sayesinde hazırladığı özel tasarım kıyafetlerin satışını yapıyor.

KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan Sarıöz, aldığı eğitimin ardından uzun yıllar terzilik yapan eşinden öğrendiği mesleği daha da geliştirerek özel kıyafet tasarımların satışını yapacağı iş yeri kurmak için proje hazırladı.

Projesi ilgili kurulca onaylanan Sarıöz, KOSGEB desteklerinden faydalanarak hayal ettiği iş yerini açtı.

Sarıöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşine 17 yıldır yardımcı olduğunu, mesleği onun sayesinde öğrendiğini belirterek, çalışmayı çok sevdiğini söyledi.

Kendi tasarladığı kıyafetleri diktiği ve satışını yaptığı iş yerini açmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Sarıöz, "KOSGEB'İn girişimcilik kursuna katılarak sertifikamı aldım. Kurstaki eğitmenin teşvikleri bana pozitif enerji verdi. Onların desteğiyle hayal ettiğim iş yerine kavuştum" ifadesini kullandı.

Sarıöz, KOSGEB'in girişimcilik kursunun çok büyük avantaj olduğunu dile getirerek, kadınların ekonomik hayatın içinde daha fazla olma cesaretini göstermesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil