Seyit Rıza'nın torunundan Bahçeli hakkında suç duyurusu

Polat, dedesine "hakaret" ve "iftira" ettiği iddiasıyla, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu

Seyit Rıza'nın torunundan Bahçeli hakkında suç duyurusu
Seyit Rıza'nın torunundan Bahçeli hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 18.11.2014 16:30 GÜNCELLEME 18.11.2014 16:30

Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat, Dersim isyanı sırasında idam edilen dedesine "hakaret" ve "iftira" ettiği iddiasıyla, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Polat, avukatı Cihan Söylemez ile Tunceli Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin 8 ve 11 Kasım'da Dersim olayları ve Seyit Rıza hakkında sarf ettiği sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Bahçeli'ye çağrıda bulunan Polat, "Gel, dokunulmazlığını kaldır ve beraber yargılanalım. Ben anlatırım, siz dinlersiniz. Eğer ondan sonra gerçeklik payı varsa Dersim olaylarında öldürülen insanlar için 'bunlar asidir, bunlar başkaldırmış, bunlar teröristtir', o zaman kendi ifadelerinizi konuşur, yazarsınız" diye konuştu.

Avukat Söylemez ise Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla Seyit Rıza'ya hakaret ve iftira ettiğini ileri sürerek, Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Rüstem Polat tarafından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Bahçeli'nin 8 ve 11 Kasım'da sarf ettiği sözlerle "Seyit Rıza'ya hakaret ve iftira ettiği" iddiasına yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı