Bosna Hersek "sütünü" Türkiye'ye satmak istiyor

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu, ülkede üretilen süt ve süt ürünlerinin Türkiye, Rusya ve Osrta Asya ülkelerine ihraç edilmesi için bu ülkelerdeki pazarların araştırılmasını talep etti

Bosna Hersek "sütünü" Türkiye'ye satmak istiyor
Bosna Hersek "sütünü" Türkiye'ye satmak istiyor
GİRİŞ 18.11.2014 17:53 GÜNCELLEME 18.11.2014 17:53

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu, ülkede üretilen süt ve süt ürünlerinin Türkiye, Rusya ve Orta Asya ülkelerine ihraç edilmesi için bu ülkelerdeki pazarların araştırılmasını ilgili bakanlıklardan talep etti.

Yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili olarak Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Entegrasyon Direktörlüğü görevlendirildiği ve söz konusu kurumların AB ülkeleri, Türkiye ile Rusya'daki Bosna Hersek büyükelçilerine süt ve süt ürünleri ihracatı ile ilgili şartları araştırmaları konusunda talimat vereceği kaydedildi.

Bakanlar Kurulu ayrıca, ülkedeki ilgili tüm bakanlık ve kurumları, Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkileri Bakanlığı ile işbirliği yaparak, ülkedeki süt üreticilerinin haklarını korumak, süt ve süt ürünlerinin aşırı derecede ithal edilmesinin önüne geçmekle görevlendirdi.

Öte yandan, Bakanlar Kurulunun 2015 bütçesi hazırlanırken süt sektörü için ayrılan kaynakların arttırılması çağrısında bulunduğu bildirildi.

Bosna Hersek'teki süt üreticileri, geçtiğimiz günlerde, AB ülkelerinden ithal edilen süt ve süt ürünlerinin ülkeye girdiği beş sınır kapısında grev düzenlemişti. Süt üreticileri, haklarının devlet tarafından korunmadığını ve yerli üretimin desteklenmediğini öne sürmüş, bu uygulamanın devam etmesi halinde grevin büyüyerek devam edeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?