Keşanlı Debreli'den Erdoğan'a teşekkür

Üniversite öğrencisi Şefika Nur Debreli, yaklaşık bir yıl önce Keşan mitingi sırasında talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ilçeye imam hatip lisesi yaptırdığı için teşekkür etti

Keşanlı Debreli'den Erdoğan'a teşekkür
Keşanlı Debreli'den Erdoğan'a teşekkür
GİRİŞ 18.11.2014 18:44 GÜNCELLEME 18.11.2014 18:44

Keşanlı Şefika Nur Debreli, yaklaşık bir yıl önce mitingi sırasında talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilçeye imam hatip lisesi yaptırdığı için teşekkür etti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'a 8 Aralık 2013'teki Keşan mitinginde seslenerek, bir mektup ileten ve daha sonra da telefonla görüşerek, ilçesine imam hatip lisesi açılması talebinde bulunan 19 yaşındaki Şefika Nur Debreli, şu anda özel bir üniversitede Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde birinci sınıfta okuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara'daki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde, yaklaşık bir yıl önce Debreli ile yaşanan diyaloğu hatırlattı.

Bunun üzerine AA muhabirinin görüştüğü Debreli, Keşan'da liseye başladığı dönemde, bir imam hatip lisesinin sosyal yardımlaşma binası, imam hatip ortaokulu ve ilkokul ile aynı bahçede bulunduğunu kaydetti.

Şefika Nur Debreli, Erdoğan ile görüşmesini şöyle konuştu:

"Hiçbir sosyal aktivitemiz, kendimize ait hissettiğimiz bir sınıf, koridor, ortamımız yoktu. Yetersiz bir okuldu ve eksiklerimiz çoktu. Bunun farkına vardık. Ben sadece öncü oldum. Erdoğan, yaklaşık bir yıl önce ilçeye mitinge geldiğinde, erkenden alana gittim ve en önde yerimi aldım. Miting esnasında 'Başbakanım' diye seslendim, bana baktı ve 'Efendim' dedi. 'Size bir şey söylemek istiyorum, gelir misiniz' dedim. 'Birazdan yanına geleceğim' dedi ve geldi. İmam hatip hakkındaki sıkıntılarımızı birkaç cümleyle belirttim ve 'Size özel bir durumumu da anlatmak istiyorum' dedim. 'Tamam. Adını, soyadını ve numaranı ver' dedi. Bunun üzerine hemen güvenlik görevlileri bilgilerimi aldı. Bir sonraki gün telefonda konuştuk. Önce biraz sohbet ettik. Sonra derdimi anlattım. O, hemen bir hayırsevere talimat vereceğini, iyi bir yerleşke üzerinde güzel bir imam hatip lisesi yapılacağını söyledi. Ben de teşekkür ettim."

Debreli, telefon görüşmesi sırasında ağladığını anlatarak, "Zaten Başbakan ile mitingde ilk gözgöze geldiğimden beri ağlamam hiç durmadı. Telefon görüşmesinde bayağı ağladım. Bizim içimizdeki imam hatip okulu açlığını, onun mahzunluğunu çözebilecek kişinin Recep Tayyip Erdoğan olması, onunla aramızda farklı bir bağ oluşturdu" diye konuştu.

"Lisenin yeri belirlendi, proje aşamasında"

Telefon görüşmesinin ardından Erdoğan'ın talimatıyla Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın da girişimlerde bulunduğunu ifade eden Debreli, şu an imam hatip lisesinin yapılacağı yerin belirlendiğini ve proje aşamasında olduğunu, orta okulun da imar aşamasında bulunduğunu kaydetti.

Şefika Nur Debreli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumdaki "imam hatip tabusu"nu yıktığını vurgulayarak, "Bu, onun en büyük başarılarından biri. İnsanlar, hep korkarak baktı imam hatiplere. Şu an imam hatip düşüncesi olmayanlar bile bu okulları tercih edebiliyor. Bu okullardan Cumhurbaşkanımızın istediği gibi bir nesil yetişecek inşallah. İnşaatın hızlanması bizim en büyük temennimiz. Cumhurbaşkanımız, verdiği sözün üzerinde hassasiyetle duruyor. Bugün tekrar bu olayı yinelemesi, hatırlaması ve hatırlatması, bizim için çok büyük onur, gurur ve şeref. Kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı