Erdoğan'la diyaloğunu anlattı

Yaklaşık bir yıl önce Keşan mitingi sırasında talebini ilettiği Erdoğan'a, ilçeye imam hatip lisesi yaptırdığı için teşekkür etti

GİRİŞ 18.11.2014 23:16 GÜNCELLEME 19.11.2014 00:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dönemin Başbakanı Erdoğan'a 8 Aralık 2013'teki Keşan mitinginde seslenerek, bir mektup ileten ve daha sonra da telefonla görüşerek, ilçesine imam hatip lisesi açılması talebinde bulunan 19 yaşındaki Şefika Nur Debreli, şu anda özel bir üniversitede Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde birinci sınıfta okuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara'daki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde, yaklaşık bir yıl önce Debreli ile yaşanan diyaloğu hatırlattı.

Bunun üzerine AA muhabirinin görüştüğü Debreli, Keşan'da liseye başladığı dönemde, bir imam hatip lisesinin sosyal yardımlaşma binası, imam hatip ortaokulu ve ilkokul ile aynı bahçede bulunduğunu kaydetti.

Şefika Nur Debreli, Erdoğan ile görüşmesini şöyle konuştu: 

"Hiçbir sosyal aktivitemiz, kendimize ait hissettiğimiz bir sınıf, koridor, ortamımız yoktu. Yetersiz bir okuldu ve eksiklerimiz çoktu. Bunun farkına vardık. Ben sadece öncü oldum. Erdoğan, yaklaşık bir yıl önce ilçeye mitinge geldiğinde, erkenden alana gittim ve en önde yerimi aldım. Miting esnasında 'Başbakanım' diye seslendim, bana baktı ve 'Efendim' dedi. 'Size bir şey söylemek istiyorum, gelir misiniz' dedim. 'Birazdan yanına geleceğim' dedi ve geldi. İmam hatip hakkındaki sıkıntılarımızı birkaç cümleyle belirttim ve 'Size özel bir durumumu da anlatmak istiyorum' dedim. 'Tamam. Adını, soyadını ve numaranı ver' dedi. Bunun üzerine hemen güvenlik görevlileri bilgilerimi aldı. Bir sonraki gün telefonda konuştuk. Önce biraz sohbet ettik. Sonra derdimi anlattım. O, hemen bir hayırsevere talimat vereceğini, iyi bir yerleşke üzerinde güzel bir imam hatip lisesi yapılacağını söyledi. Ben de teşekkür ettim."

Debreli, telefon görüşmesi sırasında ağladığını anlatarak, "Zaten Başbakan ile mitingde ilk gözgöze geldiğimden beri ağlamam hiç durmadı. Telefon görüşmesinde bayağı ağladım. Bizim içimizdeki imam hatip okulu açlığını, onun mahzunluğunu çözebilecek kişinin Recep Tayyip Erdoğan olması, onunla aramızda farklı bir bağ oluşturdu" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Yorgun Demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya hanim kardesim hep show pesindesiniz ya , neymis aglamis basbakana ulasmis imam-hatip yaptirmis. Bu ulkenin daha onemli sournlari var. Ole makyaj yapip suslenip puslenip madolarda ropartaj vermeye benzemez is..
    Cevapla
  • mahmud 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu mübarek başörtüsünü yakaların üzerine almak farzdır kolların görünmesi haramdır islamın özünü kavrayamadıktan, ALLAH tealanın emirlerini bünyemizde taşıyamadıkça isimlerin ne kıymeti kalıyor ki!
    Cevapla
  • karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    imam hatip liseleri bu ülkenin sigortalarıdır.bu ülkeye hiçbir imam hatipli bilerek ihanet etmemiştir.ihanet edenler hemen hemen hepsi liselidir.neden..liseliler yeterli dini eğitimi alamadıkları için helal haram kavramı çok zayıftır.bakın uyuşturucu hangi liselerde var.liseliler fırsatını bulduğu an işten kaçanlar çok.bütün liselilerin hepsi böyle değil tabi.ailelerinin sahip çıktığı çok değerli liselilerde var tabi.imam hatiptende çoook azda olsa yanlış yapanlar vardır tabi.bu ülkede dış güçlerin ajan olarak kullanamayacakları kişiler gerçek iman eden kişilerdir.imam hatipliler bu ülkenin gerçek sigortasıdırlar.
    Cevapla
  • süleymankara 9 yıl önce Şikayet Et
    yav iyi hoş ta o işaret ve baş parmağa takılan yüzükler hiç olmamiş hiç. asrı saadet ve devamında hanım sahabeler ve diğerlerinde böyle bir şey var mı ey imam hatipli kardeş
    Cevapla
  • hmz 9 yıl önce Şikayet Et
    yaw kafayı bozmuşuz imam hatiple.tamam iyi bişey.ama öncelikleri belirlememiz lazım.fabrika lazım.istihdam lazım.üretim lazım.o okuldan mezun olan iş bulamadıktan sonra okul ne işe yarar.....
    Cevapla
  • ALİ İHSAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru düzgün eğitim olmadıktan ahlak olmadıktan sonra ne kadar istersen o kadar fabrika vs. aç ne işe yarar? Sizin dediğiniz araba süremeyen birinin araba alması gibi bir şey olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!