Muğla'da kaybolan kadın 27 saat sonra bulundu

Seydikemer ilçesinde mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda yamaçtan yuvarlanarak hafif şekilde yaralanan kadın, 27 saat sonra bulundu

Muğla'da kaybolan kadın 27 saat sonra bulundu
Muğla'da kaybolan kadın 27 saat sonra bulundu
GİRİŞ 18.11.2014 20:35 GÜNCELLEME 18.11.2014 20:35

Seydikemer ilçesinde kaybolan 78 yaşındaki kadın, 27 saat sonra bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yaka Mahallesi Gökpınar Caddesi'ndeki evinden dün öğlen saatlerinde ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 78 yaşındaki Ayşe Tüfekçi için arama çalışması başlatıldı.

Dün gece saatlerine kadar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), jandarma ve mahalle sakinleri tarafından aranan kadının izine rastlanılmadı.

Sabahın ilk ışıklarıyla Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT Fethiye ekibi, UMKE, Seydikemer Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir iz takip köpeği ile bölgeye gelerek arama çalışmasına yeniden başladı.

Ekipler, Tüfekçi'nin gidebileceği tarla, dere kenarı ve ormanlık alanları karış karış aradı.

Tüfekçi, öğlenden sonra evine yaklaşık 7 kilometre mesafedeki ormanlık arazide bulundu. Mantar aramak için gittiği arazide dengesini kaybederek yamaçtan yuvarlandığı öğrenilen Tüfekçi'nin bacakları ve yüzünden hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Tüfekçi, AKUT ve UMKE ekipleri tarafından sedyeyle taşınarak ambulansa getirildi. Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Tüfekçi'nin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

Kaybolduktan 27 saat sonra bulunan kadının oğlu Mustafa Tüfekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, mantar toplamak için ayrılan ve evine dönmeyen annesini dün geceden bu yana aradıklarını anlattı.

Ormanlık alanda dengesini kaybeden annesinin düşerek hafif yaralandığını belirten Tüfekçi, "Annem gece boyunca oturup yardım beklemiş. Biz de ancak öğlenden sonra kendisini bulabildik. Uzun süre aç kaldığı için biraz halsizliği var ama çok şükür sağlık durumu iyi. Arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti