Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Donetsk yakınlarında düşen Malezya Havayollarına ait uçağın enkazınınkaldırılmasına bugün de devam edildi

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı
Ukrayna'da düşen yolcu uçağı
GİRİŞ 18.11.2014 21:03 GÜNCELLEME 18.11.2014 21:03

Ukrayna'nın doğusunda 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayollarına ait uçağın enkazının kaldırılmasına bugün de devam edildi.

Doğudaki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'in Grabovo kasabasında, temmuz ayında düşen yolcu uçağının enkazının, Hollandalı uzmanlar ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel Gözlem Misyonu üyelerinin gözetiminde kaza yerinden kaldırılması sürüyor.

Pazar günü başlayan uçak enkazının kaldırılması sürecinde, Hollandalı uzmanların özel boyalarla işaretlediği ve Ukrayna'nın tanımadığı "Donetsk Halk Cumhuriyeti" yetkilileriyle birlikte kayda aldığı uçak parçaları vinçlerle kamyonlara yüklenerek, kaza yerine yakın mesafede bulunan Torets kasabasındaki demiryolunda bulunan trenlere götürülürken, oradan da Kharkiv'e götürülmesi planlanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan "Donetst Halk Cumhuriyeti" yetkilisi, kilometrelerce mesafeye yayılan ve çeşitli alanlara dağılan uçağın enkazının kaldırılmasının bir kaç gün süreceğini belirtirken, büyük çaptaki uçak parçalarının ise kesilerek parçalandığını ifade etti. Yetkili, enkazın kaldırılması sürecinde 22 personelin görev yaptığını, ayrıca 6 aracın kaza yerinde çalıştığını kaydederken, bugüne kadar düşen uçağa ait 35 ton civarında parçanın toplandığını belirtti. Aynı yetkili, uçak enkazının kaza yerinden kaldırılmasının yarın da devam edeceğini kaydetti.

Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz’da düşen Malezya Havayollarının Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 196’sı Hollanda vatandaşı 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?