İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek:

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye'nin, işçisinin, çiftçisinin, zanaatkarının, esnafının üretim ekonomisine geçmesi gerekir. Önümüzdeki dönemde sıcak para komisyoncularının, faizcilerin, rantçıların, yiyicilerin vay haline. Onlar için deniz bitti. Borçlanma ekonomisiyle devam edilemeyecek, bu bir mecburiyet'' dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek:
İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek:
GİRİŞ 18.11.2014 21:40 GÜNCELLEME 18.11.2014 21:40

Trakya Bölgesi ziyaretleri kapsamında Çorlu Belediyesi Düğün Salonu'nda partisi tarafından düzenlenen "Türkiye Ekonomisi" isimli konferansa katılan Perinçek, burada hükümetin yanlış politikalar izlediğini ve ekonomide çıkmaza girildiğini öne sürdü.

Perinçek, Türkiye'nin borçlanma ekonomisi ile bir yere varamadığını, bu durumdan çıkılması için üretim ekonomisinin hayata geçirilmesinin gerekliliğini savundu.

Perinçek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, işçisinin, çiftçisinin, zanaatkarının, esnafının üretim ekonomisine geçmesi gerekir. Önümüzdeki dönemde sıcak para komisyoncularının, faizcilerin, rantçıların, yiyicilerin vay haline. Onlar için deniz bitti. Borçlanma ekonomisiyle devam edilemeyecek, bu bir mecburiyet. Artık Türkiye için borçlanma olanağı yok. Türkiye'nin önünde yani 2015 yılından başlayarak, bir mecburiyet var. Nedir o mecburiyet? Bu Tayyip Erdoğan'ların, Turgut Özal ile başlayan borçlanma ekonomileri karaya oturdu, iflas etti, bitti. O nedenle Türkiye, mecburen, zorunlu olarak üretim ekonomisine geçecek.''

Perinçek, konuşmasında Türkiye'nin artık üretim ekonomisine geçmesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Değerli üreticiler, emekçiler, aydınlar, borçlanma ekonomisinin bir tek seçeneği var. Üretmek, üretim ekonomisi, borçlanarak devam edemeyeceğine göre, borç alamayacağına göre ne yapacaksın? İçeride üreteceksin. Samanı bile dışarıdan alan bir yere geldi Türkiye. Bunu da yüksek faizle borçlanarak alıyor. Türkiye'yi yıkıyoruz, cumhuriyeti yıkıyoruz diyorlardı, Atatürk'ün o üretim ekonomisi, karma ekonomi, milli ekonomi, gümrükleriyle, paranın giriş çıkışının kontrolüyle, şimdi kendisini dayatıyor. Atatürk, bu altı ok programını gidip kütüphanede yazmadı. Türkiye'nin gerçeklerinden, mecburiyetlerinden çıkarttı.''

Geçmişte, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, İşçi Partisi'ne tertipler kurulduğunu ve bu tertipler sonucu insanların hapishanelere atıldığını söyleyen Perinçek, bu tertipleri kuranların adalet karşısında hesap vereceklerini ifade etti.

Kendi modellerinin Türkiye'de ekonomiyi normale çevireceğini iddia eden Perinçek, insanların artık rahat nefes almak istediğini söyledi.

Perinçek, konuşmasının ardından partililerin sorularını da yanıtladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!