Putin, Kuzey Kore özel temsilcisiyle görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore Lideri Kim Jong tarafından iki ülke ilişkilerini geliştirmek için Rusya'ya gönderilen özel temsilci ile görüştü

Putin, Kuzey Kore özel temsilcisiyle görüştü
Putin, Kuzey Kore özel temsilcisiyle görüştü
GİRİŞ 18.11.2014 22:59 GÜNCELLEME 18.11.2014 22:59

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, 7 günlük çalışma ziyareti için Rusya'da bulunan Kuzey Kore İşçi Partisi Sekreteri Choe Ryong-hae'nin Putin'e Kuzey Kore Lideri Kim Jong'un mesajını ilettiğini söyledi.

Görüşmede, Kore Yarımadası'ndaki nükller sorun başta olmak üzere, Rusya-Kuzey Kore ilişkileri ve güncel konuların değerlendirildiği belirtildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev, nisanda Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş, geçen ay da Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Su-yong mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmüştü. İki ülke arasında son dönemlerde yapılan ziyaretlerin taraflar arasında ekonomik ilişkilerin artırılması yönünde etki yapması bekleniyor.

Pyongyang ve Moskova arasındaki ilişkiler 1948'de başlamasına rağmen Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra iki ülke arasındaki ilişkilerde önceki döneme göre gerileme görülmüştü.

Öte yandan Putin'in, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'ı kabul ettiği bildirildi. Görüşmenin içeriğine ilişkin detay verilmedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri