SSK ve SGK borcu yoktur belgesi ve borç sorgulama

SSK'ya bağlı ve SGK kapsamında olan çalışanlar için TC kimlik no ile borç sorgulama ve borcu yoktur belgesi almak büyük önem taşımaktadır.

SSK ve SGK borcu yoktur belgesi ve borç sorgulama
SSK ve SGK borcu yoktur belgesi ve borç sorgulama
GİRİŞ 29.11.2014 16:59 GÜNCELLEME 29.11.2014 17:00

SGK ve SSK borç sorgulama işlemleri ile beraber işverenler için borcu yoktur belgesini almak, SGK e-hizmetler üzerinden oldukça kolay bir işlemdir. İşveren ve çalışanlar SGK ve SSK borç sorgulama ile borcu yoktur belgesi alma işlemlerini buradan kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışanlar ve işverenler için online olarak pek çok hizmet sunmaya devam ediyor. Sunulan bu hizmetler arasından çalışanlar için SGK-SSK borç sorgulama ve ayrıca işverenler için SGK e-borcu yoktur belgesini online olarak görüntüleme imkanı sunuyor. Çalışanların ve işverenlerin bu borç sorgulama işlemleri ile SGK kayıtlarında ne durumda olduklarını öğrenmeleri mümkün. Ayrıca işverenler bu işlemler ile SGK kayıtlarına ve ödedikleri prime göre mali durumlarını da kolaylıkla takip edebilir ve yıllık ve aylık bazda pek çok veriye ulaşabilirler.

SGK borç sorgulama

SGK'nın internet üzerinden sunduğu hizmetlerden biri olan borç sorgulama hizmeti, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Sigortalı olarak çalışan kişiler borç sorgulama hizmeti sayesinde iş yerlerinden ne kadar alacakları olduğunu kolaylıkla öğrenebilirler. Borç sorgulama işlemini yapmak için tek yapılması gereken https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresine girerek gerekli kimlik bilgileriyle giriş yapmak ve SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek.

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SGK tarafından verilen borcu yoktur belgesini işverenler ve iş yeri sahipleri internet üzerinden kolaylıkla alabilirler. Ayrıca bu sayfa sayesinde SGK üzerinden çalışanlarına olan borçlarını da sorgulayabilirler işverenler. İşveren kurum ve kişiler için oldukça önem taşıyan borcu yoktur belgesini almak için tek yapmaları gereken https://uyg.sgk.gov.tr/EBorcuYoktur5510/amp/loginldap adresinde şifreleri ve kullanıcı adları ile giriş yapmak ve SGK borç sorgulayarak, SGK borcu yoktur belgesini almak. Ayrıca bu sayfa sayesinde hangi aylarda ne kadar prim ödediğinizi ve brüt kazancınızı da öğrenebilir, yıllık bazda bunları kontrol edebilirsiniz.