NUSRET-2014 Davet Tatbikatı

NUSRET-2014 Davet Tatbikatı, Türkiye'nin ev sahipliğinde 21-30 Kasım tarihleri arasında İzmir Körfezi'nde icra edilecek.

NUSRET-2014 Davet Tatbikatı
NUSRET-2014 Davet Tatbikatı
GİRİŞ 19.11.2014 12:55 GÜNCELLEME 19.11.2014 12:55

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın duyurusuna göre, tatbikata, NATO ve Türkiye'den Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı yüzer ve uçar birlikleri ile çok sayıda ülkeden gözlemci katılacak.

Tatbikat, katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbini planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek amacıyla düzenlenecek.

Tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 korvet, 4 mayın avlama gemisi, 3 mayın tarama gemisi, 1 komuta-kontrol gemisi, 1 karakol botu, 1 deniz helikopteri, 1 mayın toplama botu, 1 sualtı savunma görev timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 2 görev uçuşu savaş uçağı ve 1 C-130 uçağıyla Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 sahil güvenlik botu katılacak.

Tatbikatta ayrıca NATO Daimi Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu kapsamında Türkiye, Almanya, Bulgaristan, İngiltere, İtalya ve Yunanistan'dan 5 mayın avlama gemisi ve 1 fırkateyn olmak üzere 6 gemi, ABD, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Kore Cumhuriyeti, Katar, Lübnan, Pakistan ve Şili'den 17 gözlemci de yer alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki