YSK'dan "Seçim yönetimi ve denetimi" çalıştayı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan milletvekili genel seçimi ve yurt dışında sandık kurulmasıyla ilgili çalışmaların, ilgili kuruluşlarla görüşülerek devam ettiğini bildirdi.

YSK'dan "Seçim yönetimi ve denetimi" çalıştayı
YSK'dan "Seçim yönetimi ve denetimi" çalıştayı
GİRİŞ 19.11.2014 13:36 GÜNCELLEME 19.11.2014 13:36

Güven, YSK tarafından Mövenpick Otelde düzenlenen "Uluslararası Seçimlerin Yönetimi ve Denetimi" Çalıştayı'nın açılışında konuştu.

Çalıştayın, Yüksek Seçim Kurulunun diğer ülkelerle yaptığı ilk çalışma olduğunu belirten Güven, çalıştayın, tecrübe paylaşımının yanı sıra, küçülen dünyada seçim kurullarının dayanışmasına vesile olacağına inandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, vatandaşların kanunda gösterilen şartlara uygun seçme, seçilme ve bağımsız olarak veya bir siyasi parti içinde siyasi faaliyette bulunma ve halk oylamasına katılma hakkına sahip olduğunu hatırlatan Güven, Türkiye'deki seçim sistemine ilişkin bilgi verdi.

Çalıştayda, "seçim uyuşmazlıklarının çözüm usulü ve uygulaması, seçimlerde propaganda döneminde propaganda ve propaganda harcamalarının denetimi, seçme hakkı, seçmen sandık listelerinin oluşturulması, denetimi ve kesinleştirilmesi" başlıklarının ele alınacağını belirten Güven, bu başlıkların, seçimlerin dürüst, düzen içinde yönetimi için önemli olduğunu kaydetti.

YSK olarak, 7 Haziran 2015'teki milletvekili genel seçimlerini, yurt içiyle birlikte, yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrüklerde de yapmayı planladıklarını bildiren Güven, "Kurulumuzun seçimlerle ilgili çalışmaları devam etmekte olup, yurt dışında sandık kurulmasıyla ilgili çalışmalar, ilgili kuruluşlarla görüşülerek ve Cumhurbaşkanı seçimi verileri de değerlendirilerek sürdürülmektedir" dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 4 gün sürecek çalıştaya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kosova, Makedonya ve Sudan'ın merkezi seçim komisyonu başkanları ve üyeleri katılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!