Kar ne zaman yağacak? İstanbul hava durumu raporu

Meteoroloji bazı şehirlerimize kuvvetli yağışlar konusunda uyardı. İşte İstanbul hava durumu

Kar ne zaman yağacak? İstanbul hava durumu raporu
Kar ne zaman yağacak? İstanbul hava durumu raporu
GİRİŞ 21.11.2014 10:49 GÜNCELLEME 21.11.2014 10:49

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın. Meteoroloji yetkilileri uyardı. İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek. 

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji  Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, gece yarısından itibaren ve  Sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Şiddetli yağmur Edirne'den giriş yaptı

Edirne’de aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü.

Ana arterlerde biriken yoğun yağmur suları sürücülerin trafikte ilerlemesini güçleştirirken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ise saçak altına ve iş merkezlerine sığındı.

Hava sıcaklıklarının 17 derece olduğu Edirne’de, aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi. Ana arterlerde biriken yoğun yağmur suları sürücülerin trafikte ilerlemesini güçleştirirken, birçok cadde de göle döndü. Kıyık Caddesi’nden akan yağmur suları Talatpaşa Caddesi’nde yoğun su birikintilerine neden oldu. Yayalar yolun karşısına geçmekte güçlük çekti. Bazıları ise ayakkabılarını çıkartarak yoğun sulardan geçebildi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altı, durak ve iş merkezlerine sığındı.

UYARILAR
 

SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe günü yağışla birlikte Batı bölgelerimizde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerimizde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den çok şiddetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bodrum, Kaş, Alanya için fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, bölgenin doğusunun ilk saatlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı bölgede, en yüksek beklenen hava sıcaklıkları Antalya 19, Burdur 10, Isparta 11, Muğla 14 derece şeklinde olacağı belirtildi.

Denizlerde öğleden sonra Bodrum ile Kaş arasında, akşam Kaş ile Alanya arasında fırtınamsı rüzgar, gece yarısından sonra ise fırtına beklendiği vurgulandı.
Rüzgarın Bodrum ile Kaş arasında kuzey yönlerden öğleden sonra 7, Kaş ile Alanya arasında kuzey yönlerden 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7, gece yarısından sonra ise 8 kuvvetinde eseceği kaydedildi.

Dalga yüksekliğinin Bodrum, Kaş, Alanya'da 5 metreye kadar ulaşabileceği ifade edildi.
Denizlerde havanın parçalı bulutlu, Antalya Anamur arasında ilk saatlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, görüşün yağış anında zayıf olacağı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?