Minik Nufa da hayata tutunamadı

Suriye'nin Rakka kentinde 6 kardeşi mantardan zehirlenerek ölen 9 yaşındaki Nufa Essaned de İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 15 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti

Minik Nufa da hayata tutunamadı
Minik Nufa da hayata tutunamadı
GİRİŞ 19.11.2014 13:59 GÜNCELLEME 19.11.2014 13:59

Suriye'nin Rakka kentinde 6 kardeşi, birlikte yedikleri mantardan zehirlenerek ölen Nufa Essaned (9) de İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 15 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Nufa Essaned Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan müdahalelere rağman kurtarılamadı. Yoğun bakımda 15 gündür yaşam ünitesine bağlı olarak hayata tutunmaya çalışan minik Nufa'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı.

Nufa'nın cenazesinin otopsinin ardından memleketi Rakka'da toprağa verileceği öğrenildi.

Rakka'nın bir köyünde hayvancılıkla geçinen Essaned ailesinin en büyük çocuğu 19 yaşındaki Muhammed Essaned'in koyun otlatırken dağda bulduğu mantarları pişirerek kardeşleriyle yemesi sonucu Essaned ailesinin 7 çocuğu da zehirlenmişti.

Yolda 3 yaşındaki Seemir ile 11 yaşındaki Ahmed'in hayatını kaybettiği olayda, diğer kardeşler Rakka Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra ambulanslarla sınırdan Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne gönderilmişti. 17 yaşındaki Diane ile 7 yaşındaki Ragat'ı Şanlıurfa'da, Muhammed ile 8 yaşındaki Cemel isimli çocukları da sevk edildiği Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kaybeden Essaned ailesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Nufa'nın yaşaması için umutla bekliyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!