Bulgaristan’da hükümet kurma çalışmaları

Türk kökenli Savunma Bakan Yardımcısı İsmailov’un ataması tartışma yarattı

Bulgaristan’da hükümet kurma çalışmaları
Bulgaristan’da hükümet kurma çalışmaları
GİRİŞ 19.11.2014 14:48 GÜNCELLEME 19.11.2014 14:48

Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) ile sağcı Reformcu Blok’un (RB) kurduğu hükümette Türk kökenli Savunma Bakan Yardımcısı Orhan İsmailov’un yer alması, ülkede tartışma yarattı.

Hükümete dışarıdan destek veren milliyetçi Vatansever Cephesi (PF) eşbaşkanlarından Valeri Simeonov, İsmailov’un atamasına kesinlikle karşı olduklarını belirterek, “24 saate kadar hükümete desteğimizi çekebiliriz” dedi.

Simeonov, İsmailov’un seçiminin, “etnik parti” olarak tanımladığı RB üyesi Hürriyet Ve Şeref Partisi’nin (NPSD) tercihi olduğunu öne sürdü. Simeonov, “büyük sorun” olarak gördüğü atamayı, Başbakan Boyko Borisov ile şahsen görüşeceğini duyurdu.

Simeonov, “Geçmişte Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin de üyesi olmuş, 35 yaşındaki bir gencin, savunma bakan yardımcısı olması düşünülemez. Üstelik, uzman olarak tanımlanan bu gencin geçmişinde ,bu veya şu komisyon üyeliğinin dışında bir şey yok” diye konuştu.

HÖH ile NPSD’nin "bir madalyanın iki yüzü" olduklarını öne süren Simeonov, iki partinin Türkiye’den aldıkları talimatlar doğrultusunda siyaset yürüttüklerini savundu. Simeonov, “Türkiye yanlısı bir partinin temsilcisi hükümette yer alamaz” görüşünü belirtti.

HÖH’nden ayrılanların kurduğu NPSD’nin lideri Korman İsmailov ise Orhan İsmailov’un "deneyim sahibi olduğunu" belirterek, “Kaliteli, kusursuz olan bu uzmana destek için diğer güçlerle görüşeceğiz” dedi.

HÖH milletvekili Tuncer Kırcaliev de okuduğu bildiride, Orhan İsmailov’un adı yüzünden ayrımcılığa maruz kalmasını eleştirdi. İsmailov’u bakan yardımcısı olmak üzere gerekli profesyonel eğitim ve deneyimine sahip olduğunu ifade eden Kırcaliev, “Etnik, dini, dilsel veya kültürel temelli farklılıklar siyasi ayrımcılık ve dışlama kıstası olarak gösterilemez” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!