Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: - "İnşallah böyle bir kazayla bir daha karşılaşmayız. Gerçekten çok acı ve üzücü bir hadise. Temennimiz; şu an yer altında kalan 8 kardeşimize bir an önce ulaşmak"

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
GİRİŞ 19.11.2014 14:48 GÜNCELLEME 19.11.2014 14:48

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'te maden ocağındaki çalışmalara ilişkin olarak, "İnşallah böyle bir kazayla bir daha karşılaşmayız. Gerçekten çok acı ve üzücü bir hadise. Temennimiz; şu an yer altında kalan 8 kardeşimize bir an önce ulaşmak" dedi.

Ermenek ilçesinde cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçi için düzenlenen cenaze törenine katılan Bakan Elvan, törenin ardından Ermenek Belediyesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Elvan, 8 işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Tüm ailelerine, eşlerine, annelerine, babalarına, tüm yakınlarına, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Bütün Ermenek halkına da başsağlığı diliyorum. Allah'tan sabırlar diliyorum, bütün hemşehrilerimize. İnşallah böyle bir kazayla bir daha karşılaşmayız. Gerçekten çok acı ve üzücü bir hadise. Temennimiz; şu an yer altında kalan 8 kardeşimize bir an önce ulaşmak."

Maden ocağındaki çalışmalardaki son durumun sorulması üzerine Elvan, tüm ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Elvan, "Şu an çalışmalar devam ediyor. Özellikle alt kotlarda çok yoğun bir malzeme, tahkimat, mil yığılması söz konusu. Aşağı yukarı galeriler tamamen kapanmış. Onları temizlemeye çalışıyor arkadaşlarımız" diye konuştu.

Desandre bölümünde mevcut koddan 10-15 metre ilerleme daha kaydedildiğini vurgulayan Bakan Elvan, "Bugün itibarıyla aşağı yukarı mevcut bulundukları koddan 10-15 metre yine bu desandre dediğimiz bölüme doğru bir ilerleme kaydettiler. O alanda biliyorsunuz bir konveyor (taşıyıcı bant sistemi) vardı. Onu kaldırıp yeni bir konveyor oraya kuruyorlar. Bunlarla birlikte hem kazı hem de tahkimat çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde de kalan 8 kardeşimize ulaşırız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...