Diyanet-Sen'den "Oflu Hoca'nın Şifresi" filmine tepki

Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Aydın: - "Oflu Hoca'nın Şifresi filminden hem Of hem de din adamları adına rahatsızlık duyduğumuzun bilinmesi gerek"

Diyanet-Sen'den "Oflu Hoca'nın Şifresi" filmine tepki
Diyanet-Sen'den "Oflu Hoca'nın Şifresi" filmine tepki
GİRİŞ 19.11.2014 14:59 GÜNCELLEME 19.11.2014 14:59

Diyanet-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Metin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce gösterime giren "Oflu Hoca'nın Şifresi" filmine, imamları topluma yanlış tanıttığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, söz konusu filmde, imamların topluma yanlış lanse edildiğini öne sürerek, toplumun izlemeyerek filme tepkisini göstermesi gerektiğini söyledi.

Karadenizlilerin mizah duygusu yüksek, sanat ve ifade hürriyetine saygılı insanlar olduğunu belirten Aydın, filmden hem Of hem de din adamları adına rahatsızlık duyduklarını anlattı.

Aydın, her kişi ve kurum için geçerli olmakla birlikte dini ve manevi kurum ve şahsiyetlerin konu alındığı sanatsal ve edebi etkinliklerde daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Bir din görevlisinin "belden aşağıya" konuşmasının, işin mizahi tarafı bir yana, olmayan din görevlisi karakterinin sunulmasının yanlış olduğunu dile getiren Aydın, "Oflu hoca, kim olduğu belli olmayan fakat ses kasetleriyle kamuoyuna mal olmuş bir kimse, biz kendisini tanımıyoruz. Toplumumuz da tanımıyor. Din görevlisi profili sunmak istiyorsak binlerce güzel örneği var. Güzel örneklerin sunulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yönetmen Kılıç'ın görüşleri

Oflu Hoca'nın Şifresi filminin yapımcı ve yönetmeni Adem Kılıç ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddialara karşı çıkarak, "Bizim hocamız, hoca karakterimiz son derece sağlam karakterli, her türlü yolsuzluğa, hurafeye karşı toplumdan biraz şikayetçidir" dedi.

Hocalığı aşağılamadıklarını, aksine karakterli bir hocayı filmde yansıttıklarını savunan Kılıç, "Cemaatin camide ibadete konsantre olamamalarından şikayetçi olup hocalığı bırakıp fırıncılığa başlayan bir hoca bizimki. Çok sağlam karakterli ki cemaat peşine düşüp onu tekrar camiye kazandırmak için çabalıyor. Aynı zamanda da mahallenin futbol kulübünün başkanlığını ona öneriyorlar. Filmdeki Oflu böylesine sevilen bir adamdır" ifadelerini kullandı.

"Bizim hocamız ne aşağılıyor ne de dinimize en ufak bir zarar getirecek davranış sergiliyor. Neticede bu bir sinema filmidir. Bir hayat tarzı sunmamaktadır" diyen Kılıç, piyasada kasetleri çıkan "Oflu hoca" ile filmdeki hocanın alakasının bulunmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?