Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan Tezcan Gökçe ile Mehmet Tokat'ın cenazeleri toprağa verildi

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
GİRİŞ 19.11.2014 15:48 GÜNCELLEME 19.11.2014 15:48

Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe ile Mehmet Tokat'ın cenazeleri gözyaşlarıyla defnedildi.

Gökçe ve Tokat'ın cenazeleri Kazancı beldesi Gökçeler Mahallesi'ne getirildiğinde, yakınları sinir krizi geçirdi. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan yakınları ağıtlar yaktı.

Mehmet Tokat'ın eşi Zeynep Tokat, "Kaç gündür seni bekliyordum. Sen bizi bırakıp nereye gittin? Emanetini nereye bıraktın" diyerek ağladı.

Kardeşi hala mahsur

Tezcan Gökçe'nin eşi Ayşe Gökçe ise çifte acı yaşıyor. Ocakta mahsur kalan ve halen ulaşılamayan işçilerden Hüseyin Gültekin'in de kardeşi olan Ayşe Gökçe, "Bizi bırakıp nereye gittin? Kocamı toprağın altında koydular" diyerek ağladı.

Ayşe Gökçe, "Hakkını helal et. İki çocuğun vardı. Hiç kıyamazdın onlara. Nereye gidiyorsun?" diyerek eşinin tabutuna sarıldı.

Ayşe nine yine herkesi duygulandırdı

Tezcan Gökçe'nin babasının ise ayakta güçlükle durduğu görüldü. Oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan baba Recep Gökçe'nin ayağındaki yırtık ayakkabı ise adeta yoksulluğunu gözler önüne serdi. Baba Gökçe, tüm acısına rağmen kendi adını taşıyan torunu Recep'ten, günlerdir ağlayan eşi Ayşe'yi tören alanına çağırmasını istedi. Ayşe nine, bacaklarından olduğu ameliyat nedeniyle yürümekte zorluk çektiği için yakınlarının desteğiyle alana geldi.

Olayın hemen ardından; "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" diyerek tüm Türkiye'yi ağlatan Ayşe nine, oğlunun tabutuna sarılınca, alanda bulunan herkes gözyaşlarına boğuldu. "Oğlum, nereye gittin, günlerce senin yolunu gözledim. Seni böyle mi görecektim" diye ağlayan Ayşe nineyi, yine 55 yıllık hayat arkadaşı teselli etti.

Mahalle girişindeki törende, cenaze namazını baba Gökçe, oturarak kılabildi. Namazın ardından Gökçe ve Tokat'ın cenazeleri mahalle mezarlığında toprağa verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?