Milas-Bodrum Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Tatbikatta, senaryo gereği pistten çıkarak sürüklenen ve ardından yanan uçaktaki yaralıların kurtarılması ve yangının kontrol altına alınması canlandırıldı

Milas-Bodrum Havalimanı'nda yangın tatbikatı
Milas-Bodrum Havalimanı'nda yangın tatbikatı
GİRİŞ 19.11.2014 15:57 GÜNCELLEME 19.11.2014 15:57

Milas-Bodrum Havalimanı'nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğü, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü (ARFF) ekiplerince, havalimanı içinde yangın tatbikatı yapıldı.

DHMİ uçak kaza kırım kurtarma ve yangınla mücadele yönergesi kapsamında yapılan tatbikatta, senaryo gereği İstanbul-Bodrum seferini yapan A-320 tipi uçak, 112 yolcusu ve 8 mürettebatı ile iniş yaptığı sırada pistten çıkarak taksi yolu kenarındaki arazide durdu. Olayda uçağın iniş takımları zarar görürken, yakıt tanklarının bulunduğu bölgede de yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekipleri sevk edildi. İlk itfaiye aracı 12 saniyede bölgeye ulaştı ve ekipler 1 dakika 35 saniyede müdahaleye başladı. ARFF ekiplerince bölgede güvenlik tedbirleri alınarak yangına müdahale edildi. Kaza bölgesinde ve uçağın içerisinde bulunan yolcu ile mürettebat ise duman ve ısıdan etkilenmeyen bir bölgeye taşındı.

Kısa sürede bölgeye ulaşan çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi, yaralılara müdahale etti. Başarıyla tamamlanan tatbikatta, 250 kilogram kuru kimyevi toz, bin 500 litre floroprotein köpük ve 30 bin litre su kullanıldı.

Uçağın yakılmasında ise 200 litre benzin, 250 litre motorin ve 250 litre jet yakıtı kullanıldığı belirtildi.

Tatbikatın, yangınla mücadele araçlarının performanslarının denenmesi, personelin uçak yangınlarına müdahalede tecrübe kazanması ve kullanılan malzemelerin uygunluğunun test edilmesi amacıyla yapıldığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü