Yüksekova'da kan davalı aileler barıştırıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Çoruh ve Kartal aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı

Yüksekova'da kan davalı aileler barıştırıldı
Yüksekova'da kan davalı aileler barıştırıldı
GİRİŞ 19.11.2014 16:09 GÜNCELLEME 19.11.2014 16:09

Yüksekova ilçesinde, aralarında kan davası bulunan Çoruh ve Kartal aileleri barıştırıldı.

Ramazan ayında İsa Çoruh'un hayatını kaybettiği kavganın ardından başlayan ve Sait Kartal'ın öldürülmesiyle süren kan davasının son bulması için HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve kanaat önderleri, davalı ailelerle görüştü.

Aile büyüklerinin ikna edilmesiyle yeni otogar binasında barış yemeği verildi. Her iki aileye üye çok sayıda kadın ve erkeğin katıldığı yemeğe, kadınların başlarına taktıkları beyaz tülbentlerle gelmesi dikkati çekti.

HDP Hakkari Milletvekili Canan, burada yaptığı konuşmada, aileler arasında yaklaşık 4 aydır süren kan davasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, aile büyüklerinin ve mensuplarının bir araya getirilmesi için parti olarak uzun süre uğraş verdiklerini söyledi.

Aile büyüklerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Canan, sağlanan barışla bundan sonraki süreçte ailelerin bir arada yaşamaya devam edeceklerini belirtti.

İlçede yaşayan aileler arasında zaman zaman tatsızlık yaşanabildiğine değinen Canan, şöyle konuştu:

"Bu tür olaylar tüm halkımızı rahatsız ediyor. Türkiye'de yürütülen siyasete baktığımızda aileler arasında barışın devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Eğer kendi içimizdeki sorunları çözemezsek başka ülkelere karşı sorunlarımızı çözmekte yetersiz kalırız. Yüksekova'da halkımız arasında ayrım olmamalı. Hepimiz tek çatı altında bir aile olarak yaşıyoruz ve bu gibi olayların artık yaşanmamasını istiyoruz. Bugün kardeşlik günüdür, küçük hesaplarla uğraşmanın zamanı değildir."

Canan'ın konuşmasının ardından el sıkışıp kucaklaşan aileler, daha sonra aynı sofra etrafında yemek yedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...