MAÜ'deki yolsuzluk iddiası

MAÜ'den bir grup öğrenci ve öğretim görevlisi yaptıkları basın açıklaması ile Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmayla ilgili basında yer alan haberlerin Yaşayan Diller Enstitüsünü Kürdoloji Bölümünü itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu iddia etti

MAÜ'deki yolsuzluk iddiası
MAÜ'deki yolsuzluk iddiası
GİRİŞ 19.11.2014 17:19 GÜNCELLEME 19.11.2014 17:19

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü'nden bir grup öğrenci ve öğretim görevlisi Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmayla ilgili basında yer alan haberlerin Yaşayan Diller Enstitüsünü Kürdoloji Bölümünü itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu iddia etti.

Rektörlük binası önünde bir araya gelen öğrenciler ve öğretim görevlileri adına açıklama yapan Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Ramazan Pertev, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla daha önce başlatılan bir soruşturma kapsamında üniversiteden de bazı kişilerin gözaltına alındığını hatırlattı.

"Elbetteki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kararlılıkla sürdürülmeli ve gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Ancak çeşitli çevrelerce son birkaç yılda gerek raporlar gerekse fişlemeler yoluyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın şahsında Yaşayan Diller Enstitüsüne basın yolu ile karalama kampanyası başlatılması ve hiç alakası olmadığı halde adının yaz aylarında başlatılan bir yolsuzluk operasyonuna dahil edilmesi bu bölümün yıpratılması ve itibarsızlaştırılması olarak anlaşılmaktadır" ifadelerine yer veren Pertev, şunları kaydetti:

"Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın son dört yılda yaptıkları hem hükümet hem de kamuoyu nezdinde takdirle karşılandığı halde basında çıkan haberlerde onun ihale yolsuzluğuna bulaşmış biri olarak gösterilmesi ahlak ve basın etiği ile bağdaşmamaktadır."

"Bu vesile ile akademisyen, öğrenciler ve çalışanlar olarak bu hukuk dışı ve etik olmayan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasını kınıyoruz" diyen Pertev, yürütülen soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanarak, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...